Nikolas A.
Super Moderator

|
RE: Hellenic Seaways - Γενική συζήτηση
Ωραία η σύνοψη του Paul..
Δυο σχόλια θα ήθελα να κάνω πάνω στα δρομολόγια αλλά και τη χρήση (ή αχρησία) κάποιων πλοίων.
Το Νήσος Χίος είναι το μόνο που εκμεταλλεύεται όλο το χρόνο, ώντας και το μόνο συμβατικό πλέον σε κύριες γραμμές.
Το Νήσος Μύκονος είναι αρκετά αδικημένο, ίσως γιατί είναι ημερόπλοιο σε σχέση με το αδερφό Χίος. Θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιείται όλο το χρόνο και στην Ικαροσαμία καθώς πλέον υπάρχει μόνο το Μυτιλήνη.
Όσον αφορά στα ταχύπλοα υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις δρομολογίων αλλά νομίζω ότι θα έχουν τους σταθερούς πελάτες τους.
Το ίδιο ισχύει και για τις Σποράδες με τα Εξπρές Σκιάθος και Πήγασο.
Κατά την άποψη μου, όλη τη δουλειά για την ανάκαμψη της εταιρίας και την επιστροφή της σε κερδοφόρα μονοπάτια θα μπορούσαν να την "επωμιστούν" τα 3 πλοία που βρισκονται σε ακινησία.
Νήσος Ρόδος, Αριάδνη, Άρτεμις.
Το Ρόδος και το Αριάδνη ως θηρία είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε κάποια γραμμή και να αποφέρουν κέρδη. Αν και με τόσες αποχωρήσεις από την Αδριατική όλο και κάποια τρύπα μπορεί να υπάρχει σε γραμμες για Μπάρι-Μπρίντεζι (για το Ρόδος) ακόμα και Αγκώνα (για το Αριάδνη). Για να μη σχολιάσω την επαναχρησιμοποίηση του Λατώ και όχι της Αριάδνης στη γραμμή των Χανίων.
Το Άρτεμις, χωρίς κάποιο σοβαρό αιτιολογικό, αποχώρησε εδώ και καιρό από τα ενδοκυκλαδικα και μένει παροπλισμένο στη Δραπετσώνα. Όπως προαναφέρθηκε, ακούγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γραμμή Βόλου-Σποράδων. Φαίνεται η HSW ζήλεψε τη κίνηση δρομολόγησης του Πρωτέα από την ΑΝΕΣ και θέλει να μπει σφήνα σε μια ανερχόμενη γραμμή όπου κυριαρχεί βέβαια με το Σκιάθος, τον Πήγασο και το Cat 5. Βέβαια δε ξέρω κατα πόσο σοφή θα ήταν μια τέτοια κίνηση καθώς για Σποράδες υπάρχουν ήδη 3 πλοία και ένα ταχύπλοο και σύντομα θα μπεί και 4ο (Αχιλλέας από την Κύμη).
Μετά και τις συνεχείς βλάβες πλοίων από τη ΝΕΛ και τη δρομολόγηση του Aqua Maria σχεδόν σε ότι γραμμή Κυκλάδων αλλά και επιδοτούμενου Β. Αιγαίου υπάρχει, έχουμε ένα κενό σε ενδοκυκλαδικά και ένα δεύτερο στη γραμμή Μεσολογγίου-Ιονίου. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν κάτι τέτοιο;
Να δίνεις στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά ποτέ μια τρίτη.
Ουδέν κρυπτόν!
(This post was last modified: 09-06-2013, 01:18 PM by Nikolas A..)
|
|
| 09-06-2013, 01:09 PM |
|