Πολύ ένδιαφέροντα αυτά που αναφέρεις που όλοι τα προσέχουμε αλλά δε δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία..
(15-04-2014, 08:55 AM)panos81 Wrote: Και για τους λάτρεις της αεροπορίας μην ξεχνάμε ότι με τον παραδοσιακό τρόπο (σκάλα και λεωφορείο) ακούς και τον ήχο των κινητήρων και μαστουρώνεις με την μυρωδιά του jet-A1... Με την φυσσούνα νομίζεις ότι μπαίνεις σε θέατρο... Δεν νοιώθεις τίποτα μέχρι το pushback...
Όντως η βόρεια πλευρά χρησιμοποιείται πολύ από πτήσεις εσωτερικού της Aegean / Olympic Air. Επίσης την χρησιμοποιούν και κάποιες ξένες εταιρείες, όπως κυρίως η Egyptair και η Transavia.
Για λόγους ασφαλείας πλέον οι κινητήρες έιναι κλειστοί κατά την αποβίβαση/επιβίβαση στο αεροσκάφος, οπότε δε μου έχει τύχει καμία φορά από τις τελευταίες που έχω ταξιδέψει να ακούσω μηχανή.. Που όντως είναι και γαμώ τους ήχους..
Την Transavia την έχω πετύχει σε πύλη της Β πτέρυγας, όπως και άλλες αμερικάνικες.
Egyptair, Ryanair, Brussels έχω δει στη βόρεια πλευρά. Brussels έχω δει και σε φυσούνα, όπως και όταν ταξίδευα από Βρυξέλλες.