[GreenBussines.gr] Lufthansa: Συμφωνία με εταιρεία παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια
Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Αυστριακής εταιρείας βιοκαυσίμων Algae Tec και της Γερμανικής αεροπορικής Lufthansa για την παραγωγή βιοκαυσίμων από φύκια. Η μονάδα κατασκευής, η έδρα της οποίας θα είναι εντός Ευρώπης αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί θα ανεγερθεί πλησίον βιομηχανικής πηγής εκπομπών CO2.
Σε τριμερή συνάντηση, οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές, οι παραγωγοί βιοκαυσίμων και η ΕΕ υπέγραψαν από κοινού σύμφωνο που αποσκοπεί στην παραγωγή 2 εκατομμυρίων τόνων βιοκαυσίμων για τις αεροπορικές μέχρι το 2020.
Ωστόσο, η ΕΕ σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει τον περιορισμό των τελευταίων στόχων για την χρήση βιοκαυσίμων που παράγονται από τρόφιμα, αναζητώντας λύσεις που προέρχονται από άλλα εκτός τροφίμων υλικά.
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Lufthansa δήλωσε ότι τερμάτιζε τις δοκιμές χρήσης από βιοκαύσιμα στα αεροσκάφη της για το λόγο ότι είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα των πιστοποιημένων βιοκαυσίμων.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''
Stephen Hawking.
|