[Pelop.gr] Αραξος: Τουρισμός και από Ρωσία με αγάπη
Με περισσότερους από δέκα προορισμούς στο ταμπλό του, το αεροδρόμιο του Αράξου εξακολουθεί να ενισχύεται, καθώς κερδίζει τις προτιμήσεις όλο και περισσότερων αεροπορικών εταιριών. Τα δρομολόγια που έχουν ήδη προσδιοριστεί, δημιουργούν προσδοκίες ότι φέτος το τουριστικό ρεύμα θα είναι ισχυρό.
Τουλάχιστον τρεις είναι οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη Μόσχα με τον Αραξο. Bluebird Airways, Transaero airlines και Vim Airlines είναι οι εταιρίες που θα φέρουν τους Ρώσους τουρίστες φέτος στον Αραξο.Επίσης, η BELAVIA - Belarusian Airlines έχει απευθείας σύνδεση με το Μινσκ της Λευκορωσίας. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, Εβγκένι Πισαρέβσκι, σε συζητήσεις με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, έχει εκτιμήσει ότι «φέτος θα επισκεφθούν την Ελλάδα γύρω στο ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες».
Προφανώς, το δικό της μερίδιο διεκδικεί η Δυτική Ελλάδα, εξ ου και οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν την απευθείας συνδέσεις με τον Αραξο. «Περιμένουμε αρκετούς Ρώσους τουρίστες φέτος. Ετσι εξηγείται και το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών. Ηδη, δεχόμαστε επισκέψεις Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, που έρχονται για να τακτοποιήσουν τα πακέτα των διακοπών» σχολίασε στην «Π» ο Γιώργος Γκουβίτσας, αερολιμενάρχης Αράξου. Στόχος είναι το αεροδρόμιο να ξεπεράσει και τις υψηλές περυσινές επιδόσεις. Από τους 60.000 τουρίστες που δεχόταν τα προηγούμενα χρόνια, το 2012 έκλεισε με 140.000 ταξιδιώτες (!), οι οποίοι διακινήθηκαν μέσω Αχαΐας.
Η Ρωσία δεν είναι ο μοναδικός προορισμός.
Ο Αραξος έχει πτήσεις από και προς την Πράγα, τη Ζυρίχη, τη Βαρσοβία, τη Βιέννη, τρεις προορισμούς στη Γερμανία -Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ-, το Μιλάνο και την Πάφο από την Ryanair, η οποία ξεκίνησε πέρυσι τα δρομολόγια, προσδίδοντας νέα δυναμική στο αεροδρόμιο της Αχαΐας, όμως μετέφερε το δημοφιλές δρομολόγιο προς Λονδίνο στην Κεφαλλονιά.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''
Stephen Hawking.
|