Forum
Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Αστικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Forum: Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+---- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.) (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+----- Forum: Ο.ΣΥ. - Τροχαίο Υλικό / Υποδομές (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Thread: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ (/showthread.php?tid=141)

Pages: 1 2

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Nikolas A. - 14-10-2013

(14-10-2013, 06:07 PM)ecoj Wrote: Μου χάλασες τη διάθεση

Δε φταίω εγώ.. Αλλά η κατάντια μας. Nope
Ελπίζω να επανορθώσω κάποια μέρα.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Paul - 14-10-2013

Τραγική η κατάστασή του αλλά λογική συνέπεια της εγκατάλειψης σε αφύλακτο χώρο. Εντυπωσιακό δε ότι είχε πινακίδες. Το είχα δει και εγω διερχόμενος απο τον αυτοκινητόδρομο. Ήταν το #103 (ΥΕΜ-5003) και νομίζω λίγο πριν τα Χριστούγεννα φέτος το μαζέψανε απο κει.

Και έχοντας τα ζήσει σε κυκλοφορία, κύλιση σαν του Vanhool σε πολύ λιγα λεωφορεία βρίσκεις...

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - ecoj - 14-10-2013

Ναι, πλήρωσαν τέλη για το 2012 για ένα όχημα σε αύτό το χάλι; Τι σπατάλη ήταν αυτή;

Τα Vanhool τα συμπαθούσα αρκετά διότι πέρναγαν έξω από το σπίτι μου για πολύ καιρό και τα χρησιμοποιούσα καθημερινά.

Αφού δεν το ήθελαν άλλο έπρεπε να το αποσύρουν να πάει μια και καλή για παλιοσίδερα όχι να το παρατήσουν έτσι που είναι και παράνομο και επικίνδυνο για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων και κίνδυνος από εστία μόλυνσης που είχε καταντήσει. Αυτός ο αργός θάνατος είναι το χειρότερο.

Σαν λεωφορεία τα Α300 είχαν κάποια υπέρ και κάποια σοβαρά κατά. Τα τελευταία χρόνια υπηρεσίας τους βέβαια ήταν σε προχωρημένο χάλι τα περισσότερα.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Nikolas A. - 14-10-2013

(14-10-2013, 07:40 PM)ecoj Wrote: Τα Vanhool τα συμπαθούσα αρκετά διότι πέρναγαν έξω από το σπίτι μου για πολύ καιρό και τα χρησιμοποιούσα καθημερινά.

Σαν λεωφορεία τα Α300 είχαν κάποια υπέρ και κάποια σοβαρά κατά. Τα τελευταία χρόνια υπηρεσίας τους βέβαια ήταν σε προχωρημένο χάλι τα περισσότερα.

Τα συμπαθούσα κι εγώ καθώς ήταν απλά "οδοστρωτήρας"!

Το ότι βρίσκονταν σε προχωρημένο χάλι δε φταίνε τα καημένα τα λεωφορεία αλλά ο "ιδιοκτήτης" τους. Στο ίδιο χάλι βρίσκονται και τα Ν2 σήμερα.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - AlexNik - 14-10-2013

Δεν κρατάω και αρχείο δα, αλλά πρέπει να είναι αυτό που είχε αυταναφλεχθεί κάποια στιγμή κατά την κυκλοφορία του..

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - ecoj - 14-10-2013

Τους γινόταν και λάθος δρομολόγηση συν των άλλων. Τον τελευταίο καιρό αρκετά είχαν θέματα ανάφλεξης. Ένα είχε γεμίσει θυμάμαι καπνούς στο 821 τότε και ακινητοποίηθηκε μετά.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Giannis - 15-10-2013

(14-10-2013, 07:14 PM)Paul Wrote: Τραγική η κατάστασή του αλλά λογική συνέπεια της εγκατάλειψης σε αφύλακτο χώρο. Εντυπωσιακό δε ότι είχε πινακίδες. Το είχα δει και εγω διερχόμενος απο τον αυτοκινητόδρομο. Ήταν το #103 (ΥΕΜ-5003) και νομίζω λίγο πριν τα Χριστούγεννα φέτος το μαζέψανε απο κει.

Αν θυμάμαι καλά, το είχαν απομακρύνει από τον χώρο που βρισκόταν πέρσι τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη. Όχι βέβαια ότι έχει μεγάλη σημασία αυτό. Το είχαν αφήσει σε αφύλακτο χώρο του δήμου Νέας Χαλκηδόνας οπότε η κατάληξη του ήταν, δυστυχώς, αναμενόμενη.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Nikolas A. - 17-11-2013

Στο αμαξοστάσιο του Ρέντη και σε πολύ καλή κατάσταση υπάρχει η Βεργίνα, πρώην #717.
Επίσης ένας Δεινόσαυρος του Σαρακάκη και, εκτός όλων των υπόλοιπων Den Oudsten και Vanhool, εκεί βρίσκονται και 6-7 Vanhool που είναι πράσινα με το σήμα του ΗΣΑΠ.

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Nikolas A. - 05-01-2014

Νομίζω ότι αύριο το πρωΐ αν γινότανε, θα ήταν έτοιμη να βγει στο δρόμο για δρομολόγιο...

[Image: thumb_DSCF97811c.jpg]

MB ΕΛΒΟ C93.405N #717 ΕΘΕΛ ή αλλιώς η γνωστή μας Βεργίνα, στου Ρέντη...

RE: Η πορεία των λεωφορείων γενιάς 1994 μετά την απόσυρση από τον ενεργό στόλο της Ε.ΘΕ.Λ - Paul - 08-11-2015

(08-11-2015, 08:59 PM)panos81 Wrote: Οι Βεργίνες έχουν φύγει από το Μαρούσι, και οι τρεις από τις πέντε έχουν πουληθεί στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

'Ατυχες το πιο πιθανό...

[Image: thumb__DSC34318.jpg]

Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και ίσως αν δεν βρεθεί λύση σε νομικό θέμα που υπάρχει για την πιστοποίησή τους, λόγω ηλικίας και εκπομπών, να μην κυκλοφορήσουν και ποτέ.... Δεν γνωρίζω αν βρίσκονται ακόμα στο Ηράκλειο, οι 2 τουλάχιστον που ήρθαν σίγουρα, πιθανόν να φυλάσσονται στις αποθήκες στο εμπορικό λιμάνι (οι πόρτες πίσω απο την εικονιζόμενη). Σίγουρα η κίνηση του οργανισμού για την αγορά τους ήταν σε ένα βαθμό βιαστική και χωρίς πλήρη γνώση των παραμέτρων!