Forum
[Τα Νέα] Ξαναπιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Γενικές Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=135)
+--- Thread: [Τα Νέα] Ξαναπιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία (/showthread.php?tid=9988)



[Τα Νέα] Ξαναπιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία - Nikolas A. - 18-04-2013

Ξαναπιάνουν δουλειά οι 1.000 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ανοίγουν ξανά τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Με διακομματική τροπολογία - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ - που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή, επαναλειτουργούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ξαναπιάνουν δουλειά 1.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου βρίσκονταν στον αέρα.
Με την τροπολογία αίρονται οι διαφορές που υπήρξαν μεταξύ των Ναυπηγείων και του Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με την πορεία υλοποίησης των συμβάσεων ναυπήγησης τριών πυραυλακάτων. «Είναι εθνική υπόθεση τα Ναυπηγεία, διότι η εθνική άμυνα μιας χώρας για να είναι ισχυρή πρέπει να βασίζεται και σε μια εγχώρια αμυντική βιομηχανία», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα που έχουν προκύψει δεν ήταν επί των ημερών μας. Τα βρήκαμε, τα κληρονομήσαμε. Θεωρούμε καθήκον μας όμως να τα λύσουμε, επιτυγχάνοντας συνθέσεις και συνεννοούμενοι με όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με τη ΓΣΕΕ, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία ανάμεσα στα βασικά επιτεύγματα είναι ότι δεν κλείνουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, «λειτουργούν άμεσα και 1.000 εργαζόμενοι εργάζονται κανονικά, δεν χάνουν τη δουλειά τους». «Οι πυραυλάκατοι, αναγκαίες για το Πολεμικό Ναυτικό, αρχίζουν να παραδίδονται με νέο πρόγραμμα. Δεσμεύουμε την εργοδοσία να παραδώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τα πλοία, με πρώτο την πυραυλάκατο "Ρίτσος"», συμπλήρωσε ο υπουργός.