Forum
[Τα Νέα] Φουρτούνες για την ΑΝΕΚ στη Μασσαλία - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Θαλάσσιες Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=122)
+--- Thread: [Τα Νέα] Φουρτούνες για την ΑΝΕΚ στη Μασσαλία (/showthread.php?tid=9944)



[Τα Νέα] Φουρτούνες για την ΑΝΕΚ στη Μασσαλία - AlexNik - 02-04-2013

Νέες εκτός Ελλάδος αγορές αναζητούν οι έλληνες ακτοπλόοι στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν τα πλοία που τους «περισσεύουν» από τις γραμμές του Αιγαίου και της Αδριατικής. Ωστόσο η είσοδος σε ξένες αγορές δεν είναι εύκολη υπόθεση, κυρίως όταν το πλοίο που επιχειρεί κάτι τέτοιο διατηρεί και το ελληνικό πλήρωμά του.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ, η οποία συμφώνησε με τη δημόσια γαλλική εταιρεία SNCM να εκτελεί για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια Μασσαλία - Κορσική - Τυνησία. Στη δρομολόγηση του ελληνικού πλοίου το προσεχές διάστημα αντιδρούν και τα πέντε ναυτικά σωματεία της Μασσαλίας επειδή, όπως λένε, θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας για τους γάλλους ναυτικούς.

Τα σωματεία μάλιστα έχουν την πλήρη στήριξη του υπουργού Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ, ο οποίος κάλεσε την SNCM να εξασφαλίσει τις θέσεις απασχόλησης των γάλλων ναυτικών, κρίνοντας «απαράδεκτη» την απόφαση της εταιρείας να ναυλώσει «για μεγάλη διάρκεια» πλοίο με ξένη σημαία. Η πρώτη αντίδραση των συνδικάτων εκδηλώνεται σήμερα με 24ωρη απεργία ενάντια στη ναύλωση από την SNCM του ελληνικού πλοίου, το οποίο προβλέπεται να αντικαταστήσει το γαλλικό «L' ile de Beaute» για να εξυπηρετήσει από την άνοιξη τα δρομολόγια ανάμεσα σε Μασσαλία, Κορσική και Τυνησία.