Forum
[Ημερησία] Ryanair: Ευρω-μπλόκο στην εξαγορά της Aer Lingus - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Ημερησία] Ryanair: Ευρω-μπλόκο στην εξαγορά της Aer Lingus (/showthread.php?tid=9767)



[Ημερησία] Ryanair: Ευρω-μπλόκο στην εξαγορά της Aer Lingus - meganium - 27-02-2013

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπλόκαραν την τρίτη προσπάθεια του ιρλανδικού αερομεταφορέα Ryanair, να αγοράσει τον εγχώριο ανταγωνιστή της Aer Lingus, μια απόφαση που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης υποστηρίζει ότι έχει πολιτικά κίνητρα και δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει δικαστικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία άσκησε βέτο στην πρώτη προσφορά εξαγοράς της Ryanair για την Aer Lingus το 2007, υποστήριξε την Τετάρτη ότι η Ryanair δεν έχει προσφέρει επαρκείς παραχωρήσεις για να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την κυριαρχία της νέας, συνδυασμένης εταιρείας σε 46 δρομολόγια.

Ανέφερε ότι η ύψους 694 εκατομμυρίων ευρώ προσφορά, στην οποία αντιτίθεται η ιρλανδική κυβέρνηση, θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει πάνω από 11 εκατομμύρια επιβάτες στο να πληρώνουν περισσότερα.

«Η εξαγορά της Aer Lingus από την Ryanair θα είχε κατά πάσα πιθανότητα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές», δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια.