Forum
[Euronews.com] Έπιασε λιμάνι το Carnival Triumph - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Euronews.com] Έπιασε λιμάνι το Carnival Triumph (/showthread.php?tid=9712)



[Euronews.com] Έπιασε λιμάνι το Carnival Triumph - Paul - 15-02-2013

Καλά στην υγεία τους είναι οι 4.200 και πλέον επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο “Carnival Triumph”, που έδεσε τα ξημερώματα στο λιμάνι Μομπάιλ της Αλαμπάμα ύστερα από περιπέτεια πέντε ημερών. Εξαντλημένοι οι επιβάτες βγήκαν στην στεριά και κινήθηκαν προς τα περίπου εκατό λεωφορεία που τους περίμεναν για να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία ή στα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στο μηχανοστάσιο έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα προώθησής του πλοίου αλλά και την ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν η κουζίνα, ο κλιματισμός αλλά ούτε και οι τουαλέτες.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατούσε είναι η περιγραφή της Μίρα Τζόουνς: “Προσπαθούσες να περπατήσεις στο πάτωμα προσπαθώντας να φτάσεις στην καφετέρια και υπήρχαν περιττώματα και κάτουρα μέσα στην καφετέρια. Και έπρεπε να περπατήσεις ανάμεσα σε αυτά. Ήταν αηδιαστικό. Προσπαθούσαμε να μην τρώμε”.

Μια άλλη επιβάτης, η Τάμι Γκαρσία, επισημαίνει: “Η μυρωδιά ήταν απαίσια. Ήταν άσχημη και γίνονταν χειρότερη όσο προχωράγαμε. Δεν ήταν πλέον διακοπές, ήταν κάτι σαν αγώνας επιβίωσης”. Από την πλευρά της, η Κέλι Ράιτ τονίζει: “Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε μεγάλη καταστροφή. Είμαστε τυχεροί που δεν καταλήξαμε απλά να καούμε στο πλοίο καθώς κανένας συναγερμός δεν λειτούργησε. Μας είπαν να πάμε πίσω στα κρεβάτια μας για ύπνο ενώ η φωτιά έκαιγε”.

Συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου, οι οποίες δείχνουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατούσε τις πέντε ημέρες που έμεινε ακυβέρνητο και την οποία περιέγραψαν οι επιβάτες με τα λόγια τους. Οι Μπαχάμες οφείλουν πλέον να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες, αφού το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο έπλεε υπό την σημαία τους.

[Image: LYL02_MEXICO-CARNIVAL-_0215_11.JPG] [Image: LYL06_MEXICO-CARNIVAL-_0215_11.JPG] [Image: LYL11_MEXICO-CARNIVAL-_0215_11.JPG][Image: 12312865.jpg]

[Image: 48167_10200188600490551_2118561613_n.jpg]

[Image: 21413carnival2IMG_6365.jpg]

(Φωτογραφίες: In.gr, Facebook)