Forum
[Voria.gr] Ο κατώτατος μισθός, ο Μέργος και ο Πόντιος Πιλάτος - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Forum Corner (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=69)
+--- Forum: Καθημερινότητα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=91)
+--- Thread: [Voria.gr] Ο κατώτατος μισθός, ο Μέργος και ο Πόντιος Πιλάτος (/showthread.php?tid=9710)



[Voria.gr] Ο κατώτατος μισθός, ο Μέργος και ο Πόντιος Πιλάτος - Konstantinos - 15-02-2013

Πόσο απέχουν από την πραγματικότητα οι θέσεις που εξέφρασε για τον κατώτατο μισθό ο γγ του υπουργείου Οικονομικών;

Και όμως, η άποψη που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού στη χώρα μας (ότι, δηλαδή, εξακολουθεί να κυμαίνεται σε... υψηλά επίπεδα) απηχεί την βασική άποψη που επικρατεί μεταξύ των τεχνοκρατών του οικονομικού επιτελείου.

Κι αυτό γιατί αποτελεί πεποίθηση ότι το Μάρτιο, η τρόικα θα θέσει ως βασικό προαπαιτούμενο για τη χορήγηση της επόμενης δόσης την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. Όπερ σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου για να ανοίξει και πάλι η ίδια δυσάρεστη συζήτηση, που προφανώς όλοι θέλουν να αποφύγουν.

Και προκαλεί εντύπωση στο ΥΠΟΙΚ ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο διέψευσε τις νέες μειώσεις των συντάξεων ο υπουργός Εργασίας, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Σε ό,τι αφορά στο Μέγαρο Μαξίμου, προς το παρόν, προτιμά να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε αυτή τη διένεξη. Ζήτησε από τον κ. Μέργο να αναδιπλωθεί, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι σε θέση και να τον αποπέμψει, από τη στιγμή που όσα είπε δεν απέχουν και πολύ απ αυτά που πρόκειται να προωθηθούν, προσεχώς.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι εάν ένα τέτοιο μέτρο θα περάσει από την ελληνική Βουλή, καθώς οι πρώτες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης έχουν ήδη βγει στο φως της δημοσιότητας.