Forum
[TVKosmos.gr] Χωρίς σχολικά λεωφορεία η Μεσσηνία - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [TVKosmos.gr] Χωρίς σχολικά λεωφορεία η Μεσσηνία (/showthread.php?tid=9709)



[TVKosmos.gr] Χωρίς σχολικά λεωφορεία η Μεσσηνία - Konstantinos - 15-02-2013

Με το λεωφορείο της γραμμής και όχι με το σχολικό που τους μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο καλούνται να μετακινούνται από τη Δευτέρα οι μαθητές του νομού Μεσσηνίας καθώς το ΚΤΕΛ του νομού προχωρά σε αναστολή επ' αόριστον της μεταφοράς των μαθητών με όλα τα μισθωμένα μεταφορικά μέσα.

Ο λόγος είναι ότι αδυνατεί, όπως τονίζει, να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες, αφού υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές εκ μέρους του κράτους, για το σχολικό έτος 2011- 2012.

Ωστόσο όπως διευκρινίζει το ΚΤΕΛ θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών με ειδικά μαθητικά δελτία.

πηγή: tvkosmos.gr/www.enet.gr


[ΕΡΤ] Καλαμάτα: Συνεχίζει το ΚΤΕΛ τη μεταφορά των μαθητών - Konstantinos - 20-02-2013

Κανονικά συνεχίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το έργο της μεταφοράς των μαθητών σε σχολεία της Μεσσηνίας, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η διοίκηση της εταιρίας για καταβολή των οφειλομένων και για υπέρβαση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που κρατούσαν δεσμευμένα τα χρήματα, παρ’ ότι αυτά έχουν εγκριθεί. Μετά την επικοινωνία που υπήρξε με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, οι αρμόδιοι του συγκοινωνιακού φορέα, ελαβαν την υπόσχεση πως μέρος των χρημάτων που αντιστοιχούν στο ΚΤΕΛ, για τη σχολική περίοδο 2011-2012, θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία πως «θα επιτευχθεί νοικοκύρεμα των οφειλών¨και πως τουλάχιστον για τη Μεσσηνία, το Υπουργείο είναι συνεπέστατο καθώς από τις 6 Δεκεμβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου υπάρχουν δύο εντάλματα κατατεθειμένα προς είσπραξη. Απέδωσε όμως το πρόβλημα σε κάποιες εμπλοκές στο Γενικό Λογιστήριο τις οποίες όπως είπε ο κ.Στυλιανίδης «έχουμε ζητήσει να διευθετηθούν αμεσα».

Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας