Forum
[Voria.gr] Σαββαϊδης: Η Εγνατία Οδός δεν ιδιωτικοποιείται - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=88)
+--- Thread: [Voria.gr] Σαββαϊδης: Η Εγνατία Οδός δεν ιδιωτικοποιείται (/showthread.php?tid=9376)



[Voria.gr] Σαββαϊδης: Η Εγνατία Οδός δεν ιδιωτικοποιείται - meganium - 14-01-2013

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» δεν ιδιωτικοποιείται δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παρασκευάς Σαββαϊδης, ο οποίος ενημέρωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ για την ένταξη της στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Παραχωρείται η λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του βασικού οδικού άξονα καθώς και τριών ακόμη κάθετων αξόνων» σημείωσε ο κ. Σαββαϊδης κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Αναφέρθηκε επίσης και στην λειτουργία των σταθμών διοδίων και των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) που προγραμματίζονται για όλο το μήκος της Εγνατίας. Επίσης, παρουσίασε την σημερινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός της παρουσίας της σε έργα στην Αλβανία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Σερβία και τα Σκόπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Κονακλίδης παρουσίασε την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΚΜ να αναλάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ την διοίκηση του μετρό Θεσσαλονίκης, με τεχνικό σύμβολο την Αττικό Μετρό. Ο κ. Σαββαϊδης συμφώνησε με την συγκεκριμένη πρόταση και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της εταιρίας προγραμματίζει ριζικές αλλαγές στο οργανόγραμμα.

«Η ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ είναι σήμερα ίσως η καλύτερη εταιρία του δημοσίου, στον τομέα της παραγωγής έργου. Είναι στελεχωμένη με εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και πρέπει να παραμείνει ισχυρή και δυνατή. Φιλοδοξούμε σε ακόμη στενότερη συνεργασία», είπε ο πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία της διοίκησης της εταιρίας.

«Συνεργαζόμαστε άψογα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και αναζητούμε τρόπους να την κάνουμε ακόμη πιο στενή. Το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα μπροστά σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις», απάντησε ο κ. Σαββαϊδης.