Forum
[Star.gr] Τι αλλάζει από 01/01/13 στα εισιτήρια λεωφορείων, μετρό, τρόλεϊ και τραμ; - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Star.gr] Τι αλλάζει από 01/01/13 στα εισιτήρια λεωφορείων, μετρό, τρόλεϊ και τραμ; (/showthread.php?tid=9219)



[Star.gr] Τι αλλάζει από 01/01/13 στα εισιτήρια λεωφορείων, μετρό, τρόλεϊ και τραμ; - meganium - 26-12-2012

Το 2013 προβλέπεται πως θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη χώρα μας με πολλές αλλαγές, μια από αυτές αφορά τις αστικές συγκοινωνίες! Όσοι λοιπόν από εσάς χρησιμοποιείτε λεωφορεία, Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ θα μπορείτε από την Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου) να προμηθεύεστε για τις μετακινήσεις σας δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα... δώρο!!

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν εκπτώσεις για τους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, για τις ημέρες που τα ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο λόγω απεργίας.

Εκτός των άλλων, το υπουργείο Μεταφορών γίνεται και πιο… hi tech, δημιουργώντας τα ηλεκτρονικά εισιτήρια! Έτσι οι πολίτες θα μπορούν μέσω διαδικτύου να τα «γεμίζουν» με μονάδες μέσω internet, κινητού ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Από το 2013 θα γίνουν, επίσης, ακόμη πιο εντατικοί και οι έλεγχοι. Μάλιστα, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, θα αυξηθούν κατά 12—150 οι ελεγκτές σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Επίσης από τον Ιανουάριο, όποιος «συλλαμβάνεται» χωρίς εισιτήριο και τιμωρείται με πρόστιμο, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών, ότι συμβαίνει δηλαδή με τις κλήσεις της τροχαίας

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, όπως σημειώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.


RE: [In.gr] Δωρεάν εισιτήρια και εκπτώσεις από τον ΟΑΣΑ - Nikolas A. - 27-12-2012

Αθήνα
Ξεκινά την Πρωτοχρονιά η διάθεση της δεσμίδας των 11 εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών, εκ των οποίων το ένα θα διατίθεται δωρεάν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει ο ΟΑΣΑ προκειμένου να καταπολεμήσει την εισιτηριοδιαφυγή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, η μη πληρωμή των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι κοστίζει από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι πρωτοβουλίες για ειδικές εκπτώσεις στους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο τα βεβαιωμένα πρόστιμα για εισιτήρια θα μπορούν να πληρωθούν από τους παραβάτες με έκπτωση 50% εάν η πληρωμή γίνει αμέσως ή σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα που έγινε η παράβαση.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα Νέα, προχωράει και η διαδικασία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στην οποία εντάσσεται και η τοποθέτηση συστήματος με μπάρες στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.