Forum
[Ypodomes.com] Προαστιακός Πάτρας: Επεκτείνεται προς Βορρά και Νότο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Σιδηροδρομικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=124)
+--- Thread: [Ypodomes.com] Προαστιακός Πάτρας: Επεκτείνεται προς Βορρά και Νότο (/showthread.php?tid=9179)



[Ypodomes.com] Προαστιακός Πάτρας: Επεκτείνεται προς Βορρά και Νότο - Nikolas A. - 21-12-2012

Επεκτείνεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος τόσο προς Βορρά όσο και προς Νότο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Δήμο Πατρέων συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες οι ευχάριστες εξελίξεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση του προαστιακού στα Αραχωβίτικια τοποθετείται χρονικά μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου 2013. Για τον Ψαθόπυργο συζητείται η εποχική επέκτασή του, στη διάρκεια του καλοκαιριού, σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει η συζήτηση για το Ακταίο.

Σχετικά με την επέκταση του προαστιακού στη νότια πλευρά, ο εφικτός στόχος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να φτάσει μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων ασκεί πιέσεις για σύνδεση του μέσου με το αεροδρόμιο του Αράξου.

Σήμερα στην Πάτρα θα βρεθεί ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, για θέματα υποδομών του σιδηροδρόμου. Σημαντική θα είναι και η συνάντηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή. Στη διάρκειά της αναμένεται να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τον Δήμο.