Forum
[Πρώτο Θέμα] Λεωφορείο από Αλβανία μετέφερε 3 «λαθραίους» σε ειδική κρύπτη - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [Πρώτο Θέμα] Λεωφορείο από Αλβανία μετέφερε 3 «λαθραίους» σε ειδική κρύπτη (/showthread.php?tid=8848)



[Πρώτο Θέμα] Λεωφορείο από Αλβανία μετέφερε 3 «λαθραίους» σε ειδική κρύπτη - Konstantinos - 07-11-2012

Συνελήφθησαν μαζί με τους δυο οδηγούς στα Γιάννινα

Ένα ακόμη περιστατικό μεταφοράς λαθρομεταναστών με τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων αυτή τη φορά, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην χώρα μας, εξιχνιάστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων. 


Παρά τους συνεχείς ελέγχους, τα διάφορα κυκλώματα δεν πτοούνται και συνεχίζουν την παράνομη δράση τους, μεταφέροντας από λαθρομετανάστες μέχρι ναρκωτικά και μάλιστα με λεωφορεία, προσδοκώντας ότι αυτός ο τρόπος είναι και ο πιο… ασφαλής. 
Στην τελευταία περίπτωση, που με επιτυχία εξιχνίασαν οι Γιαννιώτες αστυνομικοί, οι διακινητές είχαν στήσει με κάθε λεπτομέρεια την μεταφορά, αφού έκρυψαν τους «λαθραίους» μέσα σε ειδική κρύπτη, για να μην γίνουν αντιληπτοί σ’ έναν απλό, τυπικό έλεγχο. 
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού οι αστυνομικοί έδρασαν με την συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου. 


Πιο συγκεκριμένα μετά από εξονυχιστικό έλεγχο εντοπίστηκαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 25 και 30 ετών, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) στο εσωτερικό του λεωφορείου. 
Μάλιστα δύο από τους λαθρομετανάστες ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία διοικητικής απέλασης. Εκτός από τους λαθρομετανάστες συνελήφθησαν οι οδηγοί, ένας 46χρονος Αλβανός και ένας 62χρονος ομογενής.