Forum
[SigmaLive] Ακύρωση πτήσεων από τα κατεχόμενα στο Λονδίνο από την Atlasjet - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [SigmaLive] Ακύρωση πτήσεων από τα κατεχόμενα στο Λονδίνο από την Atlasjet (/showthread.php?tid=8846)



[SigmaLive] Ακύρωση πτήσεων από τα κατεχόμενα στο Λονδίνο από την Atlasjet - Konstantinos - 07-11-2012

Ο ανεπαρκής αριθμός κατοχυρωμένων δικαιωμάτων για προσγειώσεις και απογειώσεις (slots) στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη είναι ο λόγος του τερματισμού των πτήσεων της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Atlasjet από το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου στο αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνο, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που γνωστοποιεί ότι οι πτήσεις θα τερματιστούν από τις 9 Ιανουαρίου 2013.

Στην ανακοίνωσή της η Atlasjet εκφράζει την ελπίδα ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με την ανέγερση τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία θα δώσει εντός 15 ημερών στους δικαιούχους αποζημίωση 850.000 στερλινών που είχαν αγοράσει εισιτήρια πριν η Atlasjet κλείσει. Πρόκειται για 669 άτομα από το Λονδίνο που προσέφυγαν σε αγγλικά δικαστήρια τα οποία και διέταξαν την καταβολή της αποζημίωσης.

Ο «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστελ δήλωσε από το Λονδίνο ότι δεν έχουν πάρει την σχετική ειδοποίηση για την αποζημίωση, αλλά μόλις την λάβουν θα συζητήσουν το θέμα με την εταιρεία.