Forum
[Ο Φιλελεύθερος] Κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία τη Δευτέρα στη Λευκωσία - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Ο Φιλελεύθερος] Κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία τη Δευτέρα στη Λευκωσία (/showthread.php?tid=8785)



[Ο Φιλελεύθερος] Κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία τη Δευτέρα στη Λευκωσία - Konstantinos - 28-10-2012

Αναστάληκαν τα απεργιακά μέτρα

Λευκωσία: Αναστολή της στάσης εργασίας στον ΟΣΕΛ που προανήγγειλαν προ δεκαημέρου, αποφάσισαν οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ- ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΑΙΝ-ΠΕΟ. Η απόφαση λήφθηκε μετά από έκκληση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε σε μεσολαβητική σύσκεψη τα δύο μέρη την ερχόμενη Τρίτη, με σκοπό την επίλυση της εργατικής διαφοράς που προέκυψε.

Το προσωπικό της εταιρείας μέσω των συνδικαλιστικών του οργανώσεων ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση του Υπουργείου για αναστολή των μέτρων και επομένως τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσαν σχετικά χθες οι δύο συντεχνίες. Τα απεργιακά μέτρα είχαν ανακοινωθεί ως μέτρο για καταβολή καθυστερημένων ποσών στο Ταμείο Προνοίας και το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης του προσωπικού, ενώ στο μεσοδιάστημα ο ΟΣΕΛ διευθέτησε μέρος των καθυστερημένων εισφορών και ανακοίνωσε πρόγραμμα διευθέτησης του υπολοίπου.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες εκκρεμότητες υπάρχουν και σε άλλες επαρχίες και οι συντεχνίες αποφάσισαν την ενεργότερη δράση για κάλυψή τους από τη Λευκωσία όπου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως οι συντεχνίες έχουν αρχίσει να ανησυχούν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε μετά τη λειτουργία του νέου συστήματος καμία εξέλιξη στο πρόγραμμα ανάπτυξης των δημοσίων μεταφορών της Κύπρου, ανάπτυξη του δικτύου και υποδομών στις στάσεις και στους σταθμούς.