Forum
[Τα Νέα] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Θαλάσσιες Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=122)
+--- Thread: [Τα Νέα] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω (/showthread.php?tid=8589)



[Τα Νέα] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω - Nikolas A. - 07-10-2012

Έκρηξη σε τουριστικό σκάφος, με 28 επιβαίνοντες, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μανδράκι της Κω. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν δέσει το σκάφος στο λιμάνι.


Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του σκάφους, 54 ετών, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του νησιού.

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν εξερράγη το «κανονάκι» με το οποίο οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιχείρησαν να ρίξουν βεγγαλικά.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό:

Θανατηφόρο ατύχημα με τραυματισμό στο Ε/Γ-Τ/Ρ «EVA» Ν.Κ. 36 συνέβη απογευματινές ώρες σήμερα, στην είσοδο του λιμένα Μανδρακίου Κω. Συγκεκριμένα, στο Ε/Γ-Τ/Ρ που μετέφερε είκοσι οκτώ (28) συνολικά επιβάτες, (26 αλλοδαπούς υπηκόους Γερμανίας - Κάτω Χωρών και Βελγίου και 2 ημεδαπούς) και επέστρεφε από περιηγητικό πλου, σημειώθηκε έκρηξη από την πυροδότηση απομίμησης (replica) μικρού κανονιού που βρισκόταν επί του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 51χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του και να υποστούν ελαφρείς τραυματισμούς ένας ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί επιβάτες, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω.

Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.