Forum
[Euro2Day] Από την Τετάρτη το σήμα για την είσοδο στον πράσινο Δακτύλιο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Euro2Day] Από την Τετάρτη το σήμα για την είσοδο στον πράσινο Δακτύλιο (/showthread.php?tid=8581)



[Euro2Day] Από την Τετάρτη το σήμα για την είσοδο στον πράσινο Δακτύλιο - Konstantinos - 06-10-2012

Από την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας να τυπώνουν το πράσινο σήμα προκειμένου και τυπικά να κυκλοφορούν ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010 και να ισχύσουν όσα προβλέπονται, δηλαδή:

• Το αυτοκίνητο να πληροί τις διατάξεις κανονισμών euro 5 ή euro 6 και να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί.

• Να είναι υβριδικό (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου) να είναι τεχνολογίας euro 4 και να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

• Να κινείται με φυσικό αέριο ή υγραέριο, να είναι τεχνολογίας euro 4 και να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο

Η εκτύπωση του σήματος θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος (www.ypeka.gr). Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μπουν στην ενότητα «Εκδοση Σήματος Πράσινου Δακτυλίου». Στη συνέχεια, εφόσον συμφωνούν με όσα αναγράφονται στην οθόνη, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τον ΑΦΜ τους. Επειτα κάνουν «κλικ» στον «Ελεγχο» και μπορούν να εκτυπώσουν το σήμα.

πηγή: www.real.gr