Forum
[Εξπρές] Νέα εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις του μετρό Θεσσαλονίκης - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=88)
+--- Thread: [Εξπρές] Νέα εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις του μετρό Θεσσαλονίκης (/showthread.php?tid=8549)



[Εξπρές] Νέα εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις του μετρό Θεσσαλονίκης - Konstantinos - 02-10-2012

Νέα εμπλοκή, αυτή τη φορά λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών, καταγράφεται στην πρόοδο των απαλλοτριώσεων για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Σταθμού Βούλγαρη, καθώς οι αποφάσεις, που επρόκειτο να ληφθούν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο, αναβάλλονται για περίοδο έξι μηνών.

Συγκεκριμένα, για τις 5 Μαρτίου του 2013 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση στο Πρωτοδικείο, με αντικείμενο τον ορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας για την αποζημίωση των απαλλοτριώσεων στον σταθμό της Βούλγαρη. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αναβολή, καθώς η πρώτη συζήτηση της υπόθεσης είχε αναβληθεί στις 15 Μαΐου, λόγω των εθνικών εκλογών.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το έργο έρχεται λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, ότι το μετρό Θεσσαλονίκης «ξαναμπαίνει» στις ράγες σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στον Σταθμό Ανάληψης, όπου η ανάδοχος κοινοπραξία AIASA (ΑΕΓΕΚ- IMPREGILO - ANSALDO T.S.F. - SELI – ANSALDOBREDA) αναμένεται να επιστρέψει εντός των ημερών, στο Παπάφειο και τη Νέα Ελβετία (καθώς υπεγράφησαν οι πολυαναμενόμενες δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που δίνουν στον ανάδοχο το «πράσινο φως» για να εγκατασταθεί άμεσα σε Παπάφειο και Νέα Ελβετία, επιλύοντας ένα θέμα, το οποίο λειτουργούσε επί μακρόν σαν αγκάθι για το έργο).