Forum
[Έθνος] Βάζουν «λουκέτο» 49 εφορίες σε όλη τη χώρα - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Forum Corner (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=69)
+--- Forum: Καθημερινότητα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=91)
+--- Thread: [Έθνος] Βάζουν «λουκέτο» 49 εφορίες σε όλη τη χώρα (/showthread.php?tid=8433)



[Έθνος] Βάζουν «λουκέτο» 49 εφορίες σε όλη τη χώρα - Konstantinos - 21-09-2012

Εως το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν 117, με στόχο να λειτουργούν περίπου 80 σε όλη την Ελλάδα.

Κατεβάζουν ρολά 49 εφορίες σε όλη τη χώρα από την 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού. Με βάση το σχέδιο του υπουργείου μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες θα κλείσουν, ενώ συνολικά θα λειτουργούν περίπου 80 εφορίες σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, θα κλείσουν 11 εφορίες: ΙΕ΄ Αθηνών, ΚΒ΄ Αθηνών, ΙΘ΄ Αθηνών, ΚΓ΄ Αθηνών, Ιλίου, Ανω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ΄ Αθηνών, Κορυδαλλού και Κορωπίου, οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε γειτονικές εφορίες. Η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΙΕ΄ Αθηνών και ΚΒ΄ Αθηνών μεταφέρεται στην Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών, της ΙΘ' Αθηνών στην ΙΓ΄ Αθηνών, του Ιλίου στους Αγ. Αναργύρους, του Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή, της Αργυρούπολης στην Ηλιούπολη, της ΚΑ' Αθηνών στο Ψυχικό, του Κορυδαλλού στη Νίκαια και του Κορωπίου στην Παλλήνη.

Η έδρα

Με την ίδια απόφαση ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου τής κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής όλων των νομών της χώρας, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε νομού.
Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις τους.

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας.

Απεργία σε ΔΟΥ - τελωνεία

Με κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών στις μειώσεις των αποδοχών τους. Οι εφοριακοί (ΠΟΕ ΔΟΥ) και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών (ΟΣΥΟ) απεργούν σήμερα και στις 27 - 28 Σεπτεμβρίου. Οι τελωνειακοί (ΟΤΥΕ) απεργούν στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Και οι τρεις οργανώσεις τόνισαν πως έχουν υποστεί μείωση έως και 50% στις αποδοχές τους και με τη συνέχιση των περικοπών οι απώλειες θα φτάσουν έως και το 70%. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ Χ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνονται συνεχώς τόσο άδικα μέτρα όπως η μείωση μισθών και συντάξεων».

Μαρία Βουργάνα