Forum
[ΣΤΑ.ΣΥ.] Ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για τη φύλαξη των σταθμών του ΜΕΤΡΟ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [ΣΤΑ.ΣΥ.] Ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για τη φύλαξη των σταθμών του ΜΕΤΡΟ (/showthread.php?tid=7446)



[ΣΤΑ.ΣΥ.] Ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για τη φύλαξη των σταθμών του ΜΕΤΡΟ - Konstantinos - 08-09-2012

7 Σεπτεμβρίου 2012

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τις συνθήκες φύλαξης των σταθμών του Μετρό, από τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. ανακοινώνονται τα εξής:

Οι πληροφορίες για υποβάθμιση της φύλαξης στους σταθμούς του Μετρό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με την πολύτιμη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, μετά από συνεννόηση μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχει επανενεργοποιηθεί η Σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών για την φύλαξη των σταθμών και εγκαταστάσεων των γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Στα πλαίσια της σχετικής Σύμβασης, διατίθενται περί τους 80 Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ., για την εξυπηρέτηση των οποίων διατίθενται ειδικοί χώροι εντός σταθμών του Μετρό. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται και με τη γενικότερη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. επανεξετάζει συνολικότερα το θέμα του συνδυασμού υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και εταιρειών φύλαξης, δεδομένης μάλιστα και της σοβαρότατης νομικής και οικονομικής εμπλοκής, η οποία έχει προκύψει σε ένα διαγωνισμό για τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό, ο οποίος προκηρύχθηκε το 2010.

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου ΣΤΑ.ΣΥ.
τηλ. 210 3293205, 210 3293269