Forum
[Skai.gr] Με νέα 24ωρη πανεθνική απεργία προειδοποιεί το προσωπικό της Lufthansa - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Skai.gr] Με νέα 24ωρη πανεθνική απεργία προειδοποιεί το προσωπικό της Lufthansa (/showthread.php?tid=7430)



[Skai.gr] Με νέα 24ωρη πανεθνική απεργία προειδοποιεί το προσωπικό της Lufthansa - Nikolas A. - 06-09-2012

Σε νέα 24ωρη πανεθνική απεργία προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει την Παρασκευή το προσωπικό της Lufthansa, σε περίπτωση που η γερμανική αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των εργαζομένων, δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου UFO, Νικολάι Μπάουμπλις.

Το συνδικάτο UFO είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, εάν η διοίκηση της εταιρείας δεν ανταποκριθεί στο αίτημα για αυξήσεις μισθών της τάξεως του 5% και κατάργηση της απασχόλησης προσωρινών υπαλλήλων.

Σήμερα το συνδικάτο των αεροσυνοδών UFO πραγματοποίησε 8ωρη στάση εργασίας σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις, ενώ από τις 14.00 στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπήκε και το προσωπικό καμπίνας στο αεροδρόμιο του Μονάχου.


[Η φωνή της Ρωσίας] Η Lufthansa υποχώρησε στους απεργούς αεροσυνοδούς - Konstantinos - 09-09-2012

Η εταιρεία συμφώνησε να εκπληρώσει έναν από τους όρους, να υπογράψει μόνιμα συμφωνητικά εργασίας με τους προσωρινούς εργαζόμενους. Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με εκπροσώπους των συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία επίσης απαιτούν αύξηση του μισθού τους. Η απεργία των αεροσυνοδών της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa την Παρασκευή ήταν ήδη η τρίτη και η μεγαλύτερη από τα τέλη Αυγούστου. Στις 7 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκαν περισσότερες από 1000 πτήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταλαιπωρήθηκαν 100.000 επιβάτες. Οι απώλειες της αεροπορικής εταιρείας μόνο από μία ημέρα απεργίας έφθασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.