Forum
[Ναυτεμπορική] Επεισοδιακός απόπλους από το λιμάνι της Υδρας - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Θαλάσσιες Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=122)
+--- Thread: [Ναυτεμπορική] Επεισοδιακός απόπλους από το λιμάνι της Υδρας (/showthread.php?tid=7254)



[Ναυτεμπορική] Επεισοδιακός απόπλους από το λιμάνι της Υδρας - Konstantinos - 19-08-2012

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε τη συνδρομή της λιμενικής αρχής του νησιού για την προσαγωγή στον Πειραιά με το «Flying Cat I», δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί.

Η μετακίνηση ωστόσο των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του «Flying Cat I» στο λιμάνι, ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης επιβατών με προορισμό τον Πειραιά. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αφού ολοκληρώθηκε η επιβίβαση, συγκεντρωμένο πλήθος μπήκε στο πλοίο εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κατοίκων του νησιού, σχετικά με επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά, καταστηματάρχη κατοίκου Ύδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί για φορολογικές παραβάσεις.

Κάποιοι από τους κατοίκους διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, ενώ στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, με παρέμβασή τους, τους οδήγησαν εκτός πλοίου και το «Flying Cat I» απέπλευσε εντός του προγραμματισμένου χρόνου στις 22.00, με προορισμό τον Πειραιά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τις λιμενικές αρχές ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά.