Forum
[Ypodomes.com] Τραμ: Mετά τις εκλογές η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Πειραιά - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Ypodomes.com] Τραμ: Mετά τις εκλογές η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Πειραιά (/showthread.php?tid=6161)



[Ypodomes.com] Τραμ: Mετά τις εκλογές η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Πειραιά - meganium - 25-04-2012

Με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε την ολοκλήρωση των εκλογών για να μάθουμε για την περίφημη επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Το έργο - φάντασμα που συζητείται εδώ και 10 χρόνια ενώ έχει ξεκολλήσει από τις δικαστικές διαμάχες προχωρά προς την οριστική του ανάθεση με την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ αλλά από την ΣΤΑΣΥ (που ανήκει πλέον η Τραμ ΑΕ) και στο Υπουργείο Υποδομών τηρείται σιγή ιχθύος.

Πριν από ένα μήνα που έγινε γνωστό ότι το έργο έχει πάρει μία οριστική κατεύθυνση περιμέναμε την ανακοίνωση για το happy end αλλά τελικά φτάνουμε στις εκλογές χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό. Το έργο προϋπολογισμού 125.000.000 ευρώ μαζί με τους απαραίτητους συρμούς θα «κυκλώσει» την πόλη με μονή τροχιά.

Θα συνδέεται με το Μετρό στις στάσεις Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς ενώ θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες καθημερινά κυρίως από τα Νότια Προάστια. Η μεγάλη επέκταση του Τραμ στον Πειραιά θα ελευθερώσει ουσιαστικά τους δρόμους της πόλης από λεωφορεία ενώ μαζί με το Μετρό φιλοδοξούν να κάνουν τον Πειραιά πιο φιλικό για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

Για την ιστορία να πούμε πως εφόσον τα έργα του Τραμ ξεκινήσουν φέτος θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014 φτάνοντας τουλάχιστον 3 χρόνια νωρίτερα από ότι το Μετρό που δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2017.