Forum
[Ypodomes.com] Ελ.Βενιζέλος: αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για την τύχη του μεριδίου τους - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Αεροπορικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Thread: [Ypodomes.com] Ελ.Βενιζέλος: αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για την τύχη του μεριδίου τους (/showthread.php?tid=5650)



[Ypodomes.com] Ελ.Βενιζέλος: αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για την τύχη του μεριδίου τους - Konstantinos - 29-02-2012

Σε αναβολή μέχρι νεωτέρας αναφορικά με την πώληση του μεριδίου τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσανατολίζονται οι Γερμανοί της Hoectief, καθώς εκτιμούν ότι η ταυτόχρονη πώληση του μεριδίου του δημοσίου μαζί με το ποσοστό που ελέγχουν αυτοί δεν μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποιητικό τίμημα.

Αν και η απόφασή τους αυτή είναι εν πολλοίς γνωστή, πληροφορίες τώρα αναφέρουν πως η δυσφορία τους με την επένδυσή τους αυξάνεται με δεδομένη και την αλλαγή ιδιοκτησίας του γερμανικού ομίλου, η οποία έχει περάσει στην ισπανική ACS. Οι Ισπανοί επιθυμούν έξοδο, αλλά ήδη οι προσπάθειες τους να πωλήσουν έξι αεροδρόμια ανά τον κόσμο προ μηνών έδειξε πολύ μικρές προσφορές και λιγοστούς ενδιαφερόμενους.

Το ζήτημα όμως περιπλέκει την διαδικασία αξιοποίησης του αεροδρομίου αλλά και την νέα σύμβαση παραχώρησης, αφού είναι αίολη η τύχη του μεριδίου της Hochtief. Στελέχη του αεροδρομίου αναφέρουν πως η όλη υπόθεση έχει ήδη δημιουργήσει έντονα αρνητικό κλίμα και αναμένονται κινήσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και της Ε.Ε.

Πηγή:www.capital.gr