Forum
[Πρώτο θέμα] «Ξεμπλοκάρουν» τα έργα του Μετρό - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Πρώτο θέμα] «Ξεμπλοκάρουν» τα έργα του Μετρό (/showthread.php?tid=5360)



[Πρώτο θέμα] «Ξεμπλοκάρουν» τα έργα του Μετρό - meganium - 07-02-2012

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία επτά νέων σταθμών του Μετρό προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Χαιδάρι έλαβε σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Το έργο είχε μπλοκάρει λόγω της εμπλοκής της σύμβασης της Αττικό Μετρό με τη Siemens για την προμήθειά του και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες.

Ο αρμοδιος υπουργός τόνισε πως η υλοποίηση της σύμβασης είναι μονόδρομος, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι από τη μη λειτουργία των σταθμών αυτών απεμπολούνται έσοδα 65 εκατ. ετησίως.

Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εκπροσωπώντας τα κόμματά τους -πλην του ΚΚΕ- έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να άρει την εκκρεμότητα, που υφίσταται από τον Ιούνιο του 2009, καθώς ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι νομικά η σύμβαση δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Είπε μάλιστα πως αν δεν υπογραφεί οι συνέπειες (απώλεια εσόδων, απένταξη έργων, πρόσθετο κόστος, διακοπή δανειοδότησης κ.α.) για το ελληνικό δημόσιο θα είναι τεράστιες.

Ως προς το πολιτικό ζήτημα -την ύπαρξη του οποίου αναγνώρισε- σημείωσε ότι βρίσκεται στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται σε εντατική συνεννόηση με τη Siemens στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το Δημόσιο και για τα ποσά που σχετίζονται με αυτή.