Forum
[Ζούγκλα] Σκάνδαλο με τα ΕΦΑΠΑΞ στη ΣΤΑΣΥ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Ζούγκλα] Σκάνδαλο με τα ΕΦΑΠΑΞ στη ΣΤΑΣΥ (/showthread.php?tid=5159)



[Ζούγκλα] Σκάνδαλο με τα ΕΦΑΠΑΞ στη ΣΤΑΣΥ - meganium - 22-01-2012

Ένα βήμα πριν από τον εισαγγελέα βρίσκεται η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, ΗΣΑΠ), καθώς με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ενέκρινε να συνεχίσουν να δίνονται υπερδιπλάσια εφάπαξ αποζημιώσεις (ύψους 33.330 ευρώ αντί 15.000 που είναι το ανώτατο όριο) στους εκατοντάδες υπαλλήλους του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, που πρόκειται να βγουν σύντομα στη σύνταξη.

Η προκλητική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. έχει προκαλέσει την μήνιν των συναδέλφων στο Μετρό, τον Προαστιακό και το Τραμ, καθώς αυτοί λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, κάτω από το μισό του εφάπαξ (15.000 ευρώ), όπως άλλωστε καθορίζει ρητά ο νόμος από το 2003. Σύμφωνα με την εφ Π+13, η ενέργεια της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. προκάλεσε την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος διαβίβασε το φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αλλά και στο υπουργείο Υποδομών.


[Image: 0000g21df1g2fd.jpg]


Αποτέλεσμα να παρέμβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αριστείδης Μπουρδάρας και να ζητήσει να παγώσει κάθε διαδικασία παροχής των προνομιακών αυτών εφάπαξ στους 300 υπαλλήλους του ΗΣΑΠ που πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν, καθώς το κόστος ζημιάς για τον Οργανισμό θα ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.