Forum
[The best] Θετικές οι προοπτικές για τη στάση του προαστιακού στο Ακταίο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Σιδηροδρομικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=124)
+--- Thread: [The best] Θετικές οι προοπτικές για τη στάση του προαστιακού στο Ακταίο (/showthread.php?tid=5087)



[The best] Θετικές οι προοπτικές για τη στάση του προαστιακού στο Ακταίο - meganium - 13-01-2012

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη

Θετικά βλέπει την προοπτική λειτουργίας νέας στάσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ακταίο, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Την απάντηση αυτή έλαβε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. ο Αχαιός πολιτικός ζητούσε να ενταχθεί και το Ακταίο στις στάσεις του Προαστιακού και τα ερωτήματα που είχε θέσει ήταν: «1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την λειτουργία και επέκταση του Προαστιακού; 2) Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για νέες στάσεις του προαστιακού στην υφισταμένη διαδρομή; 3) Έχετε λάβει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση από το Δήμο Πατρέων και άλλους τοπικούς φορείς για εμπλουτισμό της υφισταμένης διαδρομής με νέες στάσεις μιας και αυτό είναι ανέδοξο;»

Το ενδεχόμενο της ένταξης και του Ακταίου στις στάσεις του προαστιακού, το βλέπει θετικά ο αρμόδιος Υπουργός, εφόσον όμως υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση από το Δήμο Πατρέων.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1.252.542/14.11.2011 ενημερωτικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το οποίο παρέχοντα, πληροφορίες σχετικά με την υπ' αριθμ. 1360/3.11.2011 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Μιχάλη Μπεκίρη, θέτουμε υπόψη σας τα εξής: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνδυασμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της Αχαΐας, αξιολογεί συνεχώς τη λειτουργία του υφιστάμενου δικτύου, εξετάζει οποιαδήποτε πιθανή επέκταση ή λειτουργία νέας στάσεις, που θα μπορούσε να συμβάλει στη βιωσιμότητά του και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Μέσα σε αυτούς τους φορείς είναι και ο Δήμος Πατρέων με τον οποίο υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία και του οποίου η βοήθεια στο ως τώρα εγχείρημα του Προαστιακού Πατρών, υπήρξε σημαντική. Προφανώς κάθε μελλοντική πρωτοβουλίας τη δημιουργία νέων στάσεων ή επεκτάσεων των οποίων το κόστος θα αναλάβουν Φορείς της Αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζεται καταρχήν θετικά, εφόσον δεν οδηγεί σε αλλοίωση των επιτυχημένων λειτουργικών χαρακτηριστικών του δικτύου.»