Forum
[Ypodomes.com] ΟΑΣΑ: απορρίφθηκαν προσφυγές του έργου ΣΔΙΤ για το έξυπνο εισιτήριο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Ypodomes.com] ΟΑΣΑ: απορρίφθηκαν προσφυγές του έργου ΣΔΙΤ για το έξυπνο εισιτήριο (/showthread.php?tid=4534)



[Ypodomes.com] ΟΑΣΑ: απορρίφθηκαν προσφυγές του έργου ΣΔΙΤ για το έξυπνο εισιτήριο - Konstantinos - 27-12-2011

Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη. Λειτουργία, συντήρηση, του Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου με ΣΔΙΤ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που υπάγονται στον ΟΑΣΑ.

Τελευταία εξέλιξη ήταν η απόφαση του ΟΑΣΑ επί των προσφυγών που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα προσφυγές κατέθεσαν οι: ΑΤΕΣΕ, INDRA SYSTEMAS, ERICSSON, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ δηλαδή σχεδόν το σύνολο των διαγωνιζομένων.

Η απόφαση του ΔΣ είναι να απορρίψει ως αβάσιμες όλες τις ασκηθείσες προσφυγές και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι μετά την απόρριψη των προσφυγών περνάμε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού η ημερομηνία του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί.

Από τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα ανακοινωθούν εκείνες που πληρούν όλα τα κριτήρια και στη β΄ φάση που είναι και η πιο σημαντική θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές των συμμετεχόντων. Το έργο θα έχει διάρκεια 12 ετών για τον ανάδοχο ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 52.000.000 ευρώ..

Αντικείμενο του Έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, μέσα στα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ θα επιτρέψουν στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, ενώ η κατανομή των εσόδων στους συγκοινωνιακούς φορείς θα γίνεται πλέον με βάση το παρεχόμενο μεταφορικό έργο.