Forum
[GreekMoney] Οικονομικά δυστυχήματα προκαλούν οι τροχονόμοι στους δρόμους της Αθήνας - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [GreekMoney] Οικονομικά δυστυχήματα προκαλούν οι τροχονόμοι στους δρόμους της Αθήνας (/showthread.php?tid=4356)



[GreekMoney] Οικονομικά δυστυχήματα προκαλούν οι τροχονόμοι στους δρόμους της Αθήνας - AlexNik - 03-12-2011

Αύξηση μέχρι και... 700% παρουσιάζουν οι κλήσεις που κόβει η Τροχαία στην Αθήνα, τις τελευταίες εβδομάδες! Οι τροχονόμοι στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε αγώνα καταγραφής χιλιάδων παραβάσεων στην περιοχή της πρωτεύουσας. Με τους πολίτες να διαμαρτύρονται ότι αυτό το πογκρόμ της Τροχαίας συμβαίνει εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα μεγάλα πρόστιμα.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας εστιάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον τους στην καταγραφή χιλιάδων κλήσεων για στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων της Αθήνας αλλά και στη δράση των παρκαδόρων έξω από νυχτερινά κέντρα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συλλάβει και οδηγήσει στο Αυτόφωρο δέκα άτομα!

Η αύξηση των ελέγχων της Τροχαίας στην Αθήνα, τον τελευταίο μήνα, είναι ενδεικτική... Φέτος τον Νοέμβριο δόθηκαν 190 κλήσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη έναντι 25 τον ίδιο μήνα πέρσι. Δόθηκαν επίσης 465 κλήσεις για κράνος, 120 για μη χρήση ζώνης και 380 για χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τον ίδιο μήνα πέρυσι οι κλήσεις για μη χρήση κράνους ήταν μόλις 65, για ζώνες 35 και για χρήση κινητού μόλις 95. Πέρσι τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Αθήνα 12 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και φέτος τον Νοέμβριο 96.

Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι φέτος τον Νοέμβριο κόπηκαν 1.430 κλήσεις για είσοδο στον δακτύλιο έναντι μόλις 75 πέρυσι. Επίσης πέρυσι τον Νοέμβριο εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Τροχαίας 30 οδηγοί - ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων - να μην έχουν διέλθει από το ΚΤΕΟ και φέτος τον ίδιο μήνα οι σχετικές παραβάσεις ανήλθαν σε 170!

Για τους ελέγχους οδηγών που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ πέρσι τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 5.010 σχετικοί έλεγχοι και φέτος περίπου 7.530. Ωστόσο και τους δύο αντίστοιχους μήνες ο αριθμός των οδηγών που εντοπίσθηκαν μεθυσμένοι ήταν περίπου ίδιος (200). Οσον αφορά την παράνομη στάθμευση και την αφαίρεση πινακίδων οι έλεγχοι της Τροχαίας παρουσιάζουν κι εκεί μεγάλη αύξηση. Τον Νοέμβριο του 2011 καταγράφηκαν 9.821 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και αφαιρέθηκαν 1.390 πινακίδες. Πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν κοπεί 4.520 κλήσεις για παράνομη στάθμευση κι είχαν αφαιρεθεί 711 πινακίδες.

Η αύξηση των ελέγχων της Τροχαίας αλλά και η πιο πυκνή παρουσία τροχονόμων στους αθηναϊκούς δρόμους αποδίδεται στην ενίσχυση, τις τελευταίες ημέρες, των αρμοδίων υπηρεσιών με 130 επιπλέον αστυνομικούς.


RE: [GreekMoney] Οικονομικά δυστυχήματα προκαλούν οι τροχονόμοι στους δρόμους της Αθήνας - ELBO O405GN - 10-12-2011

Λίγο λαϊκίζει το ρεπορτάζ. Δηλαδή όποιος "καβαλάει" πεζοδρόμιο με το ΙΧ του ή οδηγεί αντικανονικά και επικίνδυνα, θα του δίνουμε βραβείο; Α, ρε Ελλάδα με τους ελληνάρες σου. Θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι, με τη λογική "not in my back yard".

Διευκρινίζω ότι το να μη φορά κράνος ή ζώνη κάποιος, δεν προκαλεί πρόβλημα. Το να μιλά όμως στο κινητό και να οδηγά, είναι εγκληματικό! Όταν γίνουμε σοβαροί πολίτες και άνθρωποι, ενδεχομένως να εκλείψουν τα πρόστιμα ή θα περιοριστούν. Μέχρι τότε όμως, τα δικαιώματα του ενός, τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Αλλιώς θα γίνουμε ζούγκλα.