Forum
[Newscode.gr] Στην κοινοπραξία της J&P η επέκταση του μετρό για Πειραιά - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Newscode.gr] Στην κοινοπραξία της J&P η επέκταση του μετρό για Πειραιά (/showthread.php?tid=3882)



[Newscode.gr] Στην κοινοπραξία της J&P η επέκταση του μετρό για Πειραιά - meganium - 17-10-2011

Η κοινοπραξία J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA επελέγη ως προσωρινός μειοδότης της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, ένα έργο προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ.

Με βάση την οικονομική προσφορά, η σειρά κατάταξης των τριών διαγωνιζομένων κοινοπραξιών έχει ως εξής:

Πρώτη στην κατάταξη η Κοινοπραξία της J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA με οικονομική προσφορά 343,96 εκατ. ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 21,49%.

Στη δεύτερη θέση η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ με οικονομική προσφορά 349,00 εκατ. ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 20,34%.

Τέλος στη τρίτη θέση η Κοινοπραξία FCC CONSTRUCCION S.A. – ALPINE BAU GMBH με οικονομική προσφορά 349,75 εκατ. ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 20,17%.

Η Αττικό Μετρό προώθησε το φάκελο του Διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μέχρι τα τέλη του έτους, αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

Η επέκταση Αγία Μαρίνα – Πειραιάς, μήκους 7,6 χλμ με 6 σύγχρονους σταθμούς, θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και προβλέπεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 135.000 επιβάτες.


[NewsIt.gr] Το Μετρό πάει Πειραιά - Πού θα γίνουν οι νέοι σταθμοί


Η λειτουργία της νέας αυτής επέκτασης προς τον Πειραιά προβλέπεται σε διάστημα 60 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Έως τα τέλη του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να επεκταθεί το ΜΕΤΡΟ και προς την περιοχή του Πειραιά, με την επέκταση να είναι για 7,6 χιλιόμετρα με 6 σύγχρονους σταθμούς.

Οι έξι αυτοί σταθμοί θα είναι στην Αγία Βαρβάρα, στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγία Ελεούσα), στον Κορυδαλλό στην πλατεία Ελευθερίας, στη Νίκαια στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Μανιάτικα Αιτωλικού και Μαυρομιχάλη, στο λιμάνι του Πειραιά κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ και στο Δημοτικό Θέατρο.

Τοι μετρό με αυτό τον τρόπο θα συνδέει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και αναμένεται να εξυπηρετεί περί τους 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.