Forum
[Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ (/showthread.php?tid=1670)



[Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ - AlexNik - 16-12-2010

Πράσινο φως δόθηκε για την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο της τηλεματικής στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, κατόπιν στενής συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στην ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία) και στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) για την πληροφόρηση των επιβατών και την διαχείριση του στόλου τους με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς επίσης και από το κινητό τους τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

«Το έργο θα αναβαθμίσει ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας.


RE: [Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ - panos81 - 16-12-2010

Ναι καλά... για να πληροφορούν τι; Πού είναι παρκαρισμένο το λεωφορείο μέσα στο αμαξοστάσιο; Ή τι καφέ πίνει ο κάθε συνδικαλιστής που παριστάνει ότι δήθεν κόπτεται "για το καλό των συναδέλφων και του επιβατικού κοινού", όπως λέγεται κωσμιότερα το "τον νοιάζει μόνο η πάρτη του"; Η τηλεματική έχει νόημα όταν υπάρχουν λεωφορεία σε κυκλοφορία, όχι μαντρωμένα στα αμαξοστάσια.


RE: [Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ - panos81 - 17-12-2010

Και ο Βόλος επίσης. Και η δημοτική συγκοινωνία του Βύρωνα. Και νομίζω και το Περιστέρι.


RE: [Capital.gr] Σύστημα Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ από τον ΟΑΣΑ - Konstantinos - 17-12-2010

(16-12-2010, 07:58 PM)GiannisB Wrote: ΕΛΕΟΣ είστε και στην Αθήνα και ακόμα δεν έχετε τηλεματική εδώ έχει η Θεσσάλονικη, η Λάρισα και η Κέρκυρα και η Αθήνα δεν έχει που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος.

Φιλε μου στην Ελλαδα ζεις χαλαρα και με το πασο θα φτιαχτουν ολα.