Forum
[Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους (/showthread.php?tid=1442)



[Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - AlexNik - 02-08-2010

Την Κυριακή 8 Αυγούστου θα τεθούν σε λειτουργία οι νέοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Μεταμόρφωση και στους Αγίους Αναργύρους.

Οι σταθμοί θα ενταχθούν στο πλέγμα των προαστιακών διαδρομών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός της Μεταμόρφωσης ήταν έτοιμος εδώ και καιρό, αλλά δεν λειτουργούσε εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, μεταξύ των οποίων ήταν και η κόντρα μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της Πολεοδομίας για τη μη έκδοση νόμιμης άδειας.

Στις αρχές Ιουλίου η ΕΡΓΟΣΕ είχε ανακοινώσει ότι στις 18/6/2010 εκδόθηκε η απαιτούμενη οικοδομική άδεια.


RE: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - Giannis - 02-08-2010

Αν δεν δω τρένο να σταματά σε αυτούς τους σταθμούς δεν το πιστεύω! Dodgy


RE: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - panitos - 02-08-2010

ο σταθμος που θα επιτρεπει στα τρενα να πηγαινουν απο αεροδρομιο πειραια ποιος ειναι και ποτε θα φτιαχτει ???????????????


RE: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - panos81 - 02-08-2010

Δεν νομίζω ότι στην τελική ανάπτυξη του προαστιακού δικτύου προβλέπονται απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Αεροδρομίου. Οι βασικές διαδρομές θα είναι Πειραιάς - Χαλκίδα και Κιάτο - Αεροδρόμιο, με μετεπιβίβαση στο Σ.Κ.Α.. Η πλατφόρμα του Σ.Κ.Α. στην γραμμή Κιάτου - Αεροδρομίου (η γραμμή είναι μονή σε αυτό το σημείο) καθώς και δύο πλατφόρμες (μία ανά κατεύθυνση) στον άξονα Πειραιά - Οινόης είναι ήδη έτοιμες.

Δυνατότητα να γίνονται απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Αεροδρομίου υπάρχει μέσω της συνδετήριας γραμμής που διακλαδίζεται μεταξύ της Λυκότρυπας και του Σ.Κ.Α., την οποία χρησιμοποιούσαν τα τρένα του Προαστιακού μέχρι την καθιέρωση των σημερινών δρομολογίων (Πειραιά - Κιάτου και Άνω Λιοσίων - Αεροδρομίου). Βεβαίως αυτή παρακάμπτει το Σ.Κ.Α.


RE: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - abc - 03-08-2010

(02-08-2010, 10:54 PM)panos81 Wrote: Δεν νομίζω ότι στην τελική ανάπτυξη του προαστιακού δικτύου προβλέπονται απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Αεροδρομίου. Οι βασικές διαδρομές θα είναι Πειραιάς - Χαλκίδα και Κιάτο - Αεροδρόμιο, με μετεπιβίβαση στο Σ.Κ.Α.. Η πλατφόρμα του Σ.Κ.Α. στην γραμμή Κιάτου - Αεροδρομίου (η γραμμή είναι μονή σε αυτό το σημείο) καθώς και δύο πλατφόρμες (μία ανά κατεύθυνση) στον άξονα Πειραιά - Οινόης είναι ήδη έτοιμες.

Πιστεύω ότι μία τέτοια γραμμή θα ήταν πολύ χρήσιμη για να συνδέσει αξιοπρεπώς το λιμάνι και το κέντρο με το αεροδρόμιο. Το Μετρό μπορεί να συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο αλλά κα πολλές στάσεις κάνει και γεμίζει με κόσμο. Η προσωπική μου εμπειρία από το Heathrow του Λονδίνου είναι ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας με το τρένο (Heathrow Express ή Heathrow Connect) παρά να πας με το μετρό στο οποίο όπως και της Αθήνας σε κάθε στάστη προς το κέντρο γεμίζει και πιο πολύ.


RE: [Skai.gr]Στις 8/8 τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μεταμόρφωση και Αγ. Αναργύρους - Giannis - 14-08-2010

(02-08-2010, 10:54 PM)panos81 Wrote: Δεν νομίζω ότι στην τελική ανάπτυξη του προαστιακού δικτύου προβλέπονται απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Αεροδρομίου. Οι βασικές διαδρομές θα είναι Πειραιάς - Χαλκίδα και Κιάτο - Αεροδρόμιο, με μετεπιβίβαση στο Σ.Κ.Α.. Η πλατφόρμα του Σ.Κ.Α. στην γραμμή Κιάτου - Αεροδρομίου (η γραμμή είναι μονή σε αυτό το σημείο) καθώς και δύο πλατφόρμες (μία ανά κατεύθυνση) στον άξονα Πειραιά - Οινόης είναι ήδη έτοιμες.

Η διακλάδωση προς αεροδρόμιο του άξονα Πειραιάς - Χαλκίδα αποτελείται από διπλή γραμμή. Επομένως πιστευώ ότι προβλέπονταν από την αρχή δρομολόγια Πειραιάς - Αεροδρόμιο. Οι βασικές διαδρομές, προσωρινά κατά την γνώμη μου, θα διαμορφωθούν όπως τα λες καθώς στα τέλη του χρόνου θα είναι ηλεκτροδοτημένο το Κιάτο -Αεροδρόμιο, αλλά όχι το Πειραιάς - Χαλκίδα. Η μονή γραμμή αρχικά προοριζόταν για υπηρεσιακή. Πιστεύω ότι όοοοοοταν τελειώσουν τα έργα θα έχουμε Πειραίας-Κιάτο/Χαλκίδα/ΔΑΑ και Αεροδρόμιο-Μαγούλα.

Οι Άγιοι Ανάργυροι και η Μεταμόρφωση όντως άνοιξαν! Στους Αγίους προβλέπεται και αφετηριά λεωφορείων, όταν τελειώσει οριστικά ο σταθμός. Επιβάλλεται να πάνε εκεί τουλάχιστον τα 421 και 892.