Forum
[Ναυτεμπορική] Κανονικά τη Δευτέρα η λειτουργία του Μετρό - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [Ναυτεμπορική] Κανονικά τη Δευτέρα η λειτουργία του Μετρό (/showthread.php?tid=1377)



[Ναυτεμπορική] Κανονικά τη Δευτέρα η λειτουργία του Μετρό - AlexNik - 20-06-2010

Κανονικά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα το Μετρό καθώς ανεστάλη η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων στην ΑΜΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που έχουν συμπληρώσει ήδη δύο μέρες απεργίας, αντιδρούν στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προσελήφθησαν παράνομα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χάρη Τσιόκα, στον οποίο έθεσαν το θέμα της ανανέωσης συμβάσεων των συμβασιούχων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόκας τόνισε ότι το Μετρό είναι ένα δημόσιο μέσο - κόσμημα, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αθηναίους και δεν πρέπει να μετατραπεί «σε μία νέα Ολυμπιακή». Παράλληλα σημείωσε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικά για το θέμα των συμβάσεων, υπενθύμισε το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, σημειώνοντας πως σύμφωνα με το νέο νόμο, δεν επιτρέπεται η ανανέωσή τους,αλλά αντίθετα να εφαρμοστεί η αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού.