Forum
[insideevs] Η VDL γιορτάζει 50 εκ. ηλεκτρικά χιλιόμετρα - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [insideevs] Η VDL γιορτάζει 50 εκ. ηλεκτρικά χιλιόμετρα (/showthread.php?tid=12244)



[insideevs] Η VDL γιορτάζει 50 εκ. ηλεκτρικά χιλιόμετρα - ignatios - 16-02-2020

Η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία λεωφορείων VDL Bus & Coach μόλις έφτασε σε ένα σημαντικό σημείο, καταγράφωντας 50 εκατομμύρια ηλεκτρικά χιλιόμετρα τα οποία έχουν καλυφθεί από ηλεκτρικά λεωφορεία μπαταρίας.

Από το 2015 έως το 2019, η εταιρεία διέθεσε περίπου 670 ηλεκτρικά λεωφορεία μπαταρίας σε περισσότερες από 40 πόλεις σε 10 χώρες, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περίπου το 22% του συνολικού αριθμού των 3000 ηλεκτρικών λεωφορείων μπαταρίας που είναι καταχωρημένα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά μέσο όρο,στον στόλο προσθέτονται άλλα 130.000 χιλιόμετρα κάθε ημέρα.

"Τα ηλεκτρικά Citeas καλύπτουν πάνω από 130.000 χιλιόμετρα καθημερινά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και περιοχές. Τα 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα που ταξιδεύουν ηλεκτρικά έχουν εξοικονομήσει 7 εκατομμύρια κιλά εκπομπών CO2. Η Transdev και η Arriva καλύπτουν τα περισσότερα χιλιόμετρα με το Citeas της VDL Bus & Coach.", ανέφερε ο Henk Coppens, CEO της VDL Bus & Coach και συνέχισε:

"Κατά το περασμένο έτος, έχουμε διευρύνει περαιτέρω τη θέση μας στην e-κινητικότητα και την ενισχύσαμε γεωγραφικά. Τα επόμενα βήματα μας όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη, είναι η περαιτέρω βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και η εφαρμογή των επόμενων γενεών μπαταριών. Εκτός από τις πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταχεία φόρτιση, βλέπουμε την ανάγκη της αγοράς για μεγαλύτερη εμβέλεια, ειδικά τώρα που όλο και περισσότερες περιφερειακές επιχειρήσεις είναι επίσης ηλεκτροδοτούμενες. Εξετάζουμε επίσης την επέκταση της περιοχής πωλήσεών μας στη νότια Ευρώπη ".

"Μετά την Ολλανδία, η Σκανδιναβία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τη VDL Bus & Coach. Τα νέα έργα στη Νορβηγία και τη Δανία και 2 έργα στη Σουηδία και τη Φινλανδία φέρουν το σύνολο των 120 ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σκανδιναβία".

"Βλέπουμε επίσης ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία", λέει ο De Jong. "Πόλεις όπως το Osnabrück, η Κολωνία και το Münster επενδύουν και πάλι στα λεωφορεία μας, διότι έχουμε αποδείξει πως είμαστε ένας ισχυρός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, μια πόλη όπως το Kiel έχει επίσης πειστεί και έκανε παραγγελία 36 ηλεκτρικά Citeas. Τα πρώτα μας ηλεκτρονικά λεωφορεία λειτουργούν επίσης στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία."