Forum
[capital.gr] Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Σιδηροδρομικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=124)
+--- Thread: [capital.gr] Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ (/showthread.php?tid=12183)



[capital.gr] Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ - ignatios - 06-03-2018

Mία δεσμευτική προσφορά, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, παρέλαβε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.

Η εταιρεία διαθέτει σύμβαση μακράς διαρκείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η τελευταία. Η ΕΕΣΣΤΥ που αποτελεί ουσιαστικά ένα spin off του ΟΣΕ, συστάθηκε ως ανεξάρτητη εταιρεία το 2003, όταν και έγινε η απόσχιση του κλάδου συντήρησης του ΟΣΕ.

Στην φάση της εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, το "παρών” είχε δώσει η τσέχικη Skoda Transportation, η οποία δεν υπέβαλε, εν τέλει, δεσμευτική προσφορά. Πληροφορίες της αγοράς ήθελαν προσφορά να αναμένεται ότι θα υποβάλει η γαλλική Alstom και η γερμανική Siemens. Πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί να αξιολογήσει την προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane.

Η ΕΕΣΣΤΥ παρουσιάζει κύκλο εργασιών 24 εκατ. ευρώ και διαθέτει την ευρωπαϊκή διαπίστευση ecm για την επισκευή φορταμαξών.