Forum
[In.gr] Γιγαντώνονται τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [In.gr] Γιγαντώνονται τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών (/showthread.php?tid=11993)



[In.gr] Γιγαντώνονται τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών - Nikolas A. - 07-06-2016

Αθήνα
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών βρίσκονται τα ελλείμματα και οι ζημίες στις αστικές συγκοινωνίες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των προϋπολογισμών για το 2016, που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, οι εταιρείες Σταθερές Συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και Οδικές Συγκοινωνίες (αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ), φέτος αναμένεται να καταγράψουν συνολικές ζημίες 77 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ύψος ζημιών μετά την ψήφιση του Νόμου Ρέππα το 2011 για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία του μετρό να καταγράψει λειτουργική κερδοφορία το 2013 και 2014.

Ειδικά στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) δεν έχει καταβληθεί ακόμα η κρατική επιχορήγηση των 84 εκατ. για το 2015, ενώ έχουν παγώσει οι περίπου 450 προσλήψεις οδηγών - τεχνιτών.

Επίσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά, ελαστικά και μπαταρίες έχουν οδηγήσει περίπου 800 λεωφορεία σε κατάσταση αχρησίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στα αμαξοστάσια. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα τρόλεϊ όπου λειτουργούν καθημερινά μόλις 180-190 από το σύνολο των 450.