Forum
Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης (/showthread.php?tid=11974)



Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - Paul - 14-04-2016

Φωτιά άρπαξε ένα λεωφορείο στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην στάση λεωφορείων στην Πλατεία Ελευθερίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

[Image: thumb__DSC41912.jpg]

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πιο πίσω αλλά χάρη στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του οδηγού το λεωφορείο αποβίβασε στην στάση τους επιβάτες χωρίς να υπάρξει ένταση και αμέσως με την βοήθεια των αντρών της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο και βοήθησαν η φωτιά περιορίστηκε μέχρι την άφιξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη η πυρκαγιά οφείλεται μάλλον σε βραχυκύκλωμα.

"Ο οδηγός διατήρησε τη ψυχραιμία του καθώς είχε αντιληφθεί τις φλόγες την ώρα που έστριβε από την Αβέρωφ με κατεύθυνση προς τη στάση του λεωφορείου στην Πλατεία Ελευθερίας. Όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια από το λεωφορείο", εξηγεί ο κ. Βουλγαράκης.

Λίγη ώρα αργότερα με την συνδρομή ειδικού συνεργείου το λεωφορείο ρυμουλκήθηκε απο άλλο λ/φ του στόλου στο αμαξοστάσιο στο αεροδρομιο. Να αναφέρουμε πως πρόκειται για το Mercedes Citaro G του ασικού ΚΤΕΛ με αριθμό #162 (ΗΚΧ-4397).

[Image: _DSC41916.jpg]

[Image: _DSC41922.jpg]

[Image: _DSC41904.jpg]

[Image: _DSC41897.jpg]

[Image: _DSC41879.jpg]

[Image: _DSC41876.jpg]

[Image: _DSC41888.jpg]



RE: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - panos81 - 15-04-2016

Τελικά τα Citaro συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα... είναι πολλά τα κρούσματα και στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ευρώπη, και στην Αγγλία, μετά στην Μάλτα... και τώρα αυτό στην Ελλάδα.

Τώρα αν αυτό ξανακυκλοφορήσει, εξαρτάται από το αν ο ιδιοκτήτης έχει λεφτά να ρίξει πάνω του για να το επισκευάσει, ή αν τον συμφέρει καλύτερα να το αντικαταστήσει. Τεχνικά έχω δει να επισκευάζονται οχήματα με πολύ μεγαλύτερες ζημιές.


RE: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - 0530 CITARO - 15-04-2016

Μου φαίνεται τα CITARO είναι προβληματικά. Προτιμότερα τα 0405. Που να φτάσουν CITARO 25 χρονών σαν τα 0405


RE: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - Paul - 16-04-2016

Η εκταση των ζημιων ειναι μικρή αν αναλογιστούμε τι ζημιες εχουν παθει αναφλεγομενα Citaro κατα καιρους. Ο χώρος των επιβατών δεν εχει ουτε ίχνος καπνας για παραδειγμα.

Σιγουρα είναι προβληματικά τα 1ης γενιας και επισημα δεν έχει δωθει λύση παρα μονο πατέντες για προστασια των ηλεκτρονικων που βρίσκονται κοντα στον κινητήρα απο την γυρω θερμοκρασία. Δεν γνωρίζουμε για κανενα το ιστορικό σέρβις και αν ειχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα που ο έμπειρος μηχανικός θα καταλάβαινε ή αν συνέβη απόλυτα τυχαια η αστοχία. Το μονο σίγουρο είναι οτι σε ενα σύστημα που πάσχει σχεδιαστικά η ευλαβική συντήρηση και ο έλεγχος σώζει απο περαιτερω συμβάντα...


RE: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Ηράκλειο Κρήτης - 0530 CITARO - 17-04-2016

Έχεις δίκαιο η συντήρηση είναι το παν