Forum
[metaforespress] Οι αεροπορικές επιδόσεις συγκεντρώνουν εύσημα - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Αεροπορικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Thread: [metaforespress] Οι αεροπορικές επιδόσεις συγκεντρώνουν εύσημα (/showthread.php?tid=11805)



[metaforespress] Οι αεροπορικές επιδόσεις συγκεντρώνουν εύσημα - AlexNik - 08-05-2015

Οι αεροπορικές επιδόσεις της Ελλάδας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα εύσημα του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης - ACI Europe. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 5,2%.

Της Βάσως Βεγιάζη

Ειδικότερα, οι επιβάτες στα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 6%, κυρίως λόγω των επιδόσεων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου και της Κροατίας, που σημείωσαν διψήφια άνοδο.

Αντίστοιχα, τα αεροδρόμια εκτός ΕΕ σημείωσαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2,6%. Αντίθετα, τα εμπορεύματα κινήθηκαν, το πρώτο τρίμηνο, καθοδικά κατά 0,4%.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του ACI EUROPE ανέφερε ότι «η εντυπωσιακή απόδοση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της ΕΕ, από την αρχή του έτους, αντικατοπτρίζει μια θετική οικονομική αύρα σε ολόκληρη την περιοχή, λόγω της επιτάχυνσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και σιγά-σιγά της βελτίωσης των αγορών εργασίας. Αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, σε αντίθεση με ό,τι είχαμε συνηθίσει τη διάρκεια των τελευταίων ετών».

Για τις εμπορευματικές μεταφορές υπογράμμισε ότι «το αρνητικό αποτέλεσμα για την εμπορευματική κίνηση έχει προήλθε από ένα συνδυασμό παραγόντων: Από τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και αντιστρόφως και την επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών στο εξωτερικό».

Ανά επιμέρους αεροδρόμια, στο πρώτο τρίμηνο, η Αθήνα σημείωσε αύξηση επιβατών 25,8%, το Ηράκλειο 13,9%, τα Χανιά 101,3%, η Μύκονος 44,7%, η Θεσσαλονίκη 38,9% και η Σαντορίνη 38,1%.