Forum
[In.gr] Έρευνα για καταγγελία άνεργης για χαστούκι από ελεγκτή - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Αθήνα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=87)
+--- Thread: [In.gr] Έρευνα για καταγγελία άνεργης για χαστούκι από ελεγκτή (/showthread.php?tid=11716)



[In.gr] Έρευνα για καταγγελία άνεργης για χαστούκι από ελεγκτή - Nikolas A. - 05-11-2014

Αθήνα
Έρευνα έχει ξεκινήσει η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) μετά την καταγγελία νεαρής άνεργης ότι ελεγκτής τη χαστούκισε στο μετρό της Ομόνοιας επειδή δεν είχε εισιτήριο.

Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Mega είπε: «Δεν έχουμε δει το βιντεοσκοπημένο υλικό, αλλά εντοπίσαμε την ώρα που επιδόθηκε το πρόστιμο. Ερευνούμε την καταγγελία της κοπέλας για τον ελεγκτή. Θα ελέγξουμε το υλικό από διάφορες κάμερες».

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης, όταν η νεαρή μπήκε στο μετρό της Ομόνοιας χωρίς εισιτήριο. «Όντας άνεργη δεν είχα να αγοράσω το εισιτήριο των 0,60 ευρώ» γράφει η ίδια στο φοιτητικό μπλογκ mystudentpass.gr

«Έχοντας οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, πήγα το πρωί να δώσω το βιογραφικό μου, σε ένα κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο. Γυρίζοντας, στο μέσο πάτωμα του μετρό της Ομόνοιας υπήρχαν πολλοί ελεγκτές, όμως έχοντας στο μυαλό μου άλλα πράγματα, πολύ σημαντικότερα από ένα εισιτήριο δεν τους είδα, με σταμάτησε ο ένας από τους πολλούς ελεγκτές και μου ζήτησε το εισιτήριο μου» τονίζει.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η κοπέλα εξήγησε στον ελεγκτή ότι είναι άνεργη, αλλά εκείνος άρχισε να της φωνάζει πως δεν θα πάει πουθενά αν δεν του δώσει τα στοιχεία της. Η νεαρή του είπε ότι πάσχει από κλειστοφοβία και ότι δεν μπορούσε να περιμένει την αστυνομία που είχε καλέσει.

«Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό. "Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις" κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του "Αφήστε με να φύγω". Τόσο ευγενική που παρόλη τη συμπεριφορά του δεν κατήργησα τον πληθυντικό. Ανέβηκα στις κυλιόμενες, αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε "Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια" και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι» καταγγέλλει η κοπέλα στο Διαδίκτυο.

Λίγο πριν βγει από τον σταθμό, ήρθε ο αστυνομικός που είχαν καλέσει οι ελεγκτές και η κοπέλα τον ενημέρωσε, όπως ισχυρίζεται η ίδια, για το περιστατικό με το χαστούκι. «Ζήτησα από τον αστυνομικό να ανοίξουν οι κάμερες, γιατί στις κατηγορίες μου ότι με χτύπησε ο ελεγκτής, ο τελευταίος δεν παραδέχτηκε τίποτα, φυσικά» τονίζει.