Forum
[Zougla.gr]Καταγγέλλουν παράνομες πρακτικές στα ΚΤΕΑΛ Κομοτηνή - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [Zougla.gr]Καταγγέλλουν παράνομες πρακτικές στα ΚΤΕΑΛ Κομοτηνή (/showthread.php?tid=11687)



[Zougla.gr]Καταγγέλλουν παράνομες πρακτικές στα ΚΤΕΑΛ Κομοτηνή - Nikolas A. - 11-09-2014

Έξαλλοι εδώ και μερικά 24ωρα είναι οι κάτοικοι του οικισμού Θρυλορίου Κομοτηνής με την, όπως υποστηρίζουν, «αψυχολόγητη και παράνομη πρακτική» που αποφάσισε να ακολουθήσει η εταιρεία Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Οπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, «ξαφνικά και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει το δρομολόγιο προς τον οικισμό και να υποβαθμίσει με τέτοιο τρόπο την μετακίνηση των κατοίκων του Θρυλορίου προς την Κομοτηνή ώστε η διαδρομή που μέχρι πριν διαρκούσε 8 λεπτά πλέον να διαρκεί …40 λεπτά»!

Και δεν είναι μόνο αυτό αφού όπως οι κάτοικοι αναφέρουν «τα Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής παρανομώντας, εκτελούν το δρομολόγιο όχι μέσω του επίσημου οδικού άξονα αλλά μέσω αγροτικών δρόμων, για οικονομία στα καύσιμα, όπως αναφέρθηκε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο στην ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά και στην ίδια την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με το rodopinews.gr, το ζήτημα είναι σημαντικό καθώς σε καθημερινή βάση από το Θρυλόριο προς Κομοτηνή μετακινούνται μικρά παιδιά για σχολεία και φροντιστήρια αλλά και ηλικιωμένοι για τις καθημερινές τους ανάγκες και πλέον, με την απαράδεκτη αυτή υποβάθμιση του οικισμού τους, κινδυνεύουν να μένουν χωρίς τα απαραίτητα.

Ηδη ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΕ Ποντίων έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για το θέμα και σχεδιάζει προσφυγή σε κάθε αρμόδια Αρχή, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη και ασφαλής συγκοινωνιακή σύνδεση του οικισμού του Θρυλορίου με την Κομοτηνή, καθώς και για να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι σχετικά με την νομιμότητα της Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής για τα δρομολόγια μέσω αγροτικών δρόμων και χωματόδρομων.