Forum
[In.gr] Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής Κορίνθου-Πατρών - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [In.gr] Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής Κορίνθου-Πατρών (/showthread.php?tid=11621)



[In.gr] Στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής Κορίνθου-Πατρών - Nikolas A. - 07-08-2014

Κόρινθος

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Πέμπτη το πρώτο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα, μήκους περίπου 7 χλμ., το οποίο εκτείνεται από τον ανακατασκευασμένο Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Ζευγολατιό.

Σε ενάμιση χρόνο, τα 120 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα «θα είναι μια ώρα δρόμος» είπε κατά την τελετή παράδοσης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

Το έργο «οδηγεί στο σπάσιμο της απομόνωσης της Περιφερειακής Ελλάδας» δήλωσε.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι «τελειώνει το άγος του Μαλιακού» και σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί πλήρως όλο το τμήμα του Μαλιακού κόλπου.

Το τμήμα που παραδόθηκε την Πέμπτη θα λειτουργήσει προσωρινά και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, μελλοντικά όμως θα αποτελέσει τον κλάδο κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Η κατασκευή του κλάδου προς Αθήνα ξεκίνησε την Πέμπτη και προγραμματίζεται να διαρκέσει περίπου 10 μήνες.

Περισσότερες από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων, από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας, και απασχολούν σχεδόν 2.000 εργαζομένους.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα, των οποίων η διάνοιξή έχει ολοκληρωθεί κατά 78%.

Στο 52% ανέρχεται το ποσοστό ολοκλήρωσης για 48 γέφυρες, 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις.

«Το εγχείρημα είναι δύσκολο ακριβώς γιατί κατασκευάζουμε έναν αυτοκινητόδρομο σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας, με επιβάρυνση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας.