Forum
[Rethymnoguide]Πιέσεις για δρομολόγηση ΚΤΕΛ προς τα αεροδρόμια - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [Rethymnoguide]Πιέσεις για δρομολόγηση ΚΤΕΛ προς τα αεροδρόμια (/showthread.php?tid=11043)



[Rethymnoguide]Πιέσεις για δρομολόγηση ΚΤΕΛ προς τα αεροδρόμια - AlexNik - 29-12-2013

Επανέρχεται το αίτημα για δρομολόγηση λεωφορείων ΚΤΕΛ από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, στην τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε την επικαιροποίηση του αιτήματος προς τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Κρήτης, το οποίο αναφέρει την ανάγκη της άμεσης δρομολόγησης λεωφορείων που θα μεταφέρουν ανά τρεις ώρες τους επιβάτες από τα αεροδρόμια προς την πόλη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρονται τα εξής:

«Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με αίτημά του στις 23/5/2013 είχε ζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα, από τις διοικήσεις των δυο ΚΤΕΛ της Κρήτης την άμεση δρομολόγηση λεωφορείων.

Η ανυπαρξία δρομολογίων του ΚΤΕΛ, έχει ως συνέπεια ο ναύλος ΤΑΞΙ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων προς το Ρέθυμνο -ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη επιβαίνοντες σε αεροσκάφη αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ή Charters- να είναι μεγαλύτερος από το κόστος μεταφοράς τους από σκανδιναβική χώρα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την άσκηση εντονότερων πιέσεων στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ και εφόσον το αίτημα δρομολόγησης λεωφορείων δεν ικανοποιηθεί άμεσα, το Επιμελητήριο θα ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου για τα δρομολόγια αυτά και την παροχή δυνατότητας δρομολόγησης λεωφορείων σε άλλες επιχειρήσεις, που ήδη έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον».