Forum
[Metaforespress.gr] Σχέδια για μεγαλύτερα αεροσκάφη στη Σύρο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Αεροπορικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Thread: [Metaforespress.gr] Σχέδια για μεγαλύτερα αεροσκάφη στη Σύρο (/showthread.php?tid=10967)



[Metaforespress.gr] Σχέδια για μεγαλύτερα αεροσκάφη στη Σύρο - Nikolas A. - 17-12-2013

Σχέδια για μεγαλύτερα αεροσκάφη στη Σύρο και σύνδεση με Θες/νίκη και Ηράκλειο

Η εξυπηρέτηση της Σύρου από μεγάλα αεροσκάφη και η σύνδεση με τα δυο άκρα της χώρας, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΥΓ1Α, εκπροσώπων των Aegean / Olympic Air, φορέων του νησιού και του νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε πλήρες σχέδιο της Olympic Air για τη συνέχιση των απαιτούμενων ενεργειών στα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου, Πάρου και Σύρου, στα οποία εκτελούνται δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας, με στόχο, είτε την αύξηση θέσεων στα αεροπλάνα Dash 8 (37 θέσεων), είτε την υποδοχή μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκαφών Q400 (78 θέσεων).

Οι φορείς της Σύρου ζήτησαν την αλλαγή της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και Olympic Air, ώστε να δηλωθεί ως εναλλακτικό μέσο το αεροσκάφος Q400 (78 θέσεων).

Μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες, το προκύπτον αποτέλεσμα θα είναι η άμεση δρομολόγηση του Q400 στο αεροδρόμιο της Σύρου, με αρχικά λιγότερους επιβάτες. μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες βελτίωσης για να αυξηθούν οι θέσεις. Για τη Σύρο ζητήθηκε επιπλέον η ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου μέχρι τα 1.200 μέτρα.