Forum
[In.gr] Κατηγορίες δολοφονίας για τους πυροβολισμούς στο LAX - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [In.gr] Κατηγορίες δολοφονίας για τους πυροβολισμούς στο LAX (/showthread.php?tid=10774)



[In.gr] Κατηγορίες δολοφονίας για τους πυροβολισμούς στο LAX - Nikolas A. - 03-11-2013

Λος Αντζελες
Με την κατηγορία της δολοφονίας βρίσκεται αντιμέτωπος ο 23χρονος Πολ Άντονι Σιάνσια, ο συλληφθείς για τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX), που παραμένει νοσηλευόμενος σε κατάσταση που δεν έχει επιτρέψει ακόμη την ανάκρισή του.

Η εισαγγελία κατέθεσε το κατηγορητήριο το Σάββατο και ενδεχομένως να επιδιώξει την εσχάτη των ποινών. Ο Σιάνσια είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και το πόδι κατά τη διάρκεια του περιστατικού και είχε απώλεια συνείδησης ήδη όταν συνελήφθη.

Στην επίθεση της Παρασκευής, σκοτώθηκε ένα μέλος Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Οι αρχές αναφέρουν ότι φαίνεται πως στόχος του Σιάνσια ήταν να σκοτώσει συγκεκριμένα μέλη της TSA -ο νεκρός δεν είχε αρχικά σκοτωθεί από τα πρώτα πυρά του δράστη, αλλά κατέληξε αφού ο δράστης τον πλησίασε και συνέχισε να τον πυροβολεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Σιάνσια εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου στις 09:20 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) κρατώντας ένα επιθετικό τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ταξιδιωτών, σπέρνοντας τον πανικό στο αεροδρόμιο.

Σχεδόν 750 πτήσεις αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια καθώς η αστυνομία απομάκρυνε τους ταξιδιώτες και έκλεισε τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο παρέμειναν κλειστοί για ώρες προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα.