Forum
ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Θαλάσσιες συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=138)
+--- Forum: Ελληνικές Εταιρίες και Στόλος (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=67)
+---- Forum: ANEK Lines (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=142)
+---- Thread: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση (/showthread.php?tid=10328)



ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Paul - 03-07-2013

Αφορμή για αυτό το θέμα είναι ένα βίντεο που έβγαλε η εταιρεία χθες και θεώρησα πολύ αξιόλογο ως παραγωγή! Αφορά την δημιουργία της εταιρείας και τις αρχικές κινήσεις που έγιναν ώστε να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

http://youtu.be/DfMrwhCucwo

Αξίζει να το δείτε! Wink



RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - AlexNik - 03-07-2013

Πάρα πολύ όμορφο! Μια ιδέα που έγινε πράξη με τη θέληση και την ελπίδα για κάτι καλύτερο.. Τότε το πέτυχαν και με τη βοήθεια του εαυτού τους, έφτιαξαν μια εταιρεία που για την εποχή της ήταν κάτι πρωτοπόρο.

Όμως, είναι η ΑΝΕΚ αυτό που ονειρεύτηκαν και έχτισαν κάποτε οι Χανιώτες Κρητικοί; Σήμερα είναι εμφανής η δυσαρέσκεια στους χώρους των πλοιόφιλων για τις κινήσεις της, ενώ δυστυχώς και τα πληρώματα αναφέρουν συχνά πυκνά παράπονα για τις αποδοχές τους οι οποίες αργούν να εμφανιστούν.

Αναφέρω πρόσφατο περιστατικό σε πλοίο της εταιρείας που ναύτης ωρυόταν πως μας κάνει χάρη που μας εξυπηρετεί και πως είναι μήνες απλήρωτος, αναφερόμενος σε μένα, ως επιβάτη..


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Nikolas A. - 03-09-2013

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του 2013 παρουσίασε η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης.

Οι οικονομικοί δείκτες βελτιώθηκαν και συγκεκριμένα καταγράφηκαν ζημιές ευρώ 19,3 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 24,4 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2012, ενώ αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους ευρώ 18,5 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 22,7 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.

Αναλυτικότερα διαβάστε το Δελτίο Τύπου της εταιρίας.


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Paul - 04-09-2013

Προσφορές απο την ΑΝΕΚ για τους νέους φοιτητές


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Nikolas A. - 10-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σημερινά δρομολόγια 10/12/2013, των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΥΡΟΣ” και Ε/Γ-Ο/Γ “ΛΑΤΩ” στην δρομολογιακή γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ – ΧΑΝΙΑ θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Εφ ́ όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πλοία θα συνεχίσουν τα εγκεκριμένα δρομολόγιά τους από την ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-13 (ώρα αναχώρησης 21:00).

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κατά λιμένα πρακτορεία ΑΝΕΚ.


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Paul - 16-12-2013

Quote:Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω ύπαρξης πυκνής ομίχλης το Σάββατο 14/12/2013 το λιμάνι της Βενετίας παρέμεινε κλειστό και το πλοίο F/B FORZA προσέδεσε και κατόπιν αναχώρησε με πολύωρη καθυστέρηση. Ως εκ τούτου τα επόμενα δρομολόγια του πλοίου την Κυριακή 15/12/2013 από Ελλάδα προς Βενετία όπως και την Τρίτη 17/12/2013 από Βενετία προς Ελλάδα θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες που έχουν εισιτήρια για τα ανωτέρω δρομολόγια να επικοινωνήσουν με το Κεντρικό Τμήμα κρατήσεων ή με τα Λιμενικά Πρακτορεία της Εταιρείας μας στην Πάτρα,Ηγουμενίτσα και Βενετία προκειμένου να εξυπηρετηθούν με μια από τις παρακάτω εναλλακτικές: 1. Να αλλάξουν τα εισιτήρια τους σε επόμενo δρομολόγιο της γραμμής Βενετίας της Εταιρείας μας. 2. Να ταξιδέψουν σε επόμενο δρομολόγιο της Κοινοπραξίας ANEK-SUPERFAST στη γραμμή Αγκώνας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. 3. Να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους με πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλλει.



RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Paul - 23-04-2014

[Image: 10265587_718278774859159_3765227732467889799_o.jpg]

Η ΑΝΕΚ LINES υποδέχεται την αποστολή «The Aegean Rose Wedding 2014» στην Ελλάδα, την Τετάρτη 23 Απριλίου και ώρα 17.00 στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ».

Οι «Τριανταφυλλένοι Γάμοι», παγκόσμια γνωστοί ως Rose Wedding, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1998 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σανγκάης, από τη Διεύθυνση Τουρισμού Σαγκάης και το δήμο Huangpu.

Πρόκειται για γαμήλιες τελετές μεγάλης κλίμακας, που καθιερώθηκαν ως αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σανγκάης, προσελκύουν παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω καινοτομίας και στυλ, και αποτελούν, πια, σήμα κατατεθέν της ίδιας της πόλης.

Φέτος, το Rose Wedding «ντύνεται» στα χρώματα του Αιγαίου και έχει τις εικόνες και τις ευωδιές της Κρήτης.

16 ζευγάρια θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στα Χανιά, θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλα και, εν συνεχεία, θα ταξιδέψουν από το Ηράκλειο στην Σαντορίνη για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους στο Αιγαίο. Η αποστολή των Κινέζων μελλόνυμφων θα συνοδεύεται από 70 φίλους τους, δημοσιογραφική ομάδα 20 ατόμων και συνεργάτες στον τουριστικό τομέα.

Ο θεσμός Rose Wedding τελείται επιτυχώς από το 2000, έχοντας αφήσει το αποτύπωμά του σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι Η.Π.Α., η Μαλαισία, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Κορέα κλπ., αναδεικνύοντας το μοντέρνο πνεύμα των νεαρών Κινέζων, αλλά, και προωθώντας την φιλική σχέση και επικοινωνία μεταξύ των χωρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της καλής εικόνας του τουρισμού.


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Nikolas A. - 28-12-2014

Το Δελτίο Τύπου της ΑΝΕΚ για το ατύχημα με το ναυλωμένο πλοίο της Norman Atlantic

28/12/2014 11:30
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές.

Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία.


RE: ΑΝΕΚ Lines - Γενική συζήτηση - Nikolas A. - 04-06-2015

(04-06-2015, 01:20 AM)Paul Wrote: Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό η Έλυρος ναυλώθηκε στην Algerie Ferries για το καλοκαίρι! Ξεκινά δρομολόγια απο Μασσαλία για Αλγέρι στις 24 Ιουνίου και θα αποδεσμευτεί στις 10 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας.

Αύριο το τελευταίο δρομολόγιο απο Πειραιά προς Χανιά και την θέση του στην γραμμή των Χανίων θα καλύψει το Κρήτη Ι με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό.
Την ελίτ του στόλου πάλι η ΑΝΕΚ στην Κρήτη... Angel

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά και με αφορμή το γεγονός με την υπόθση ομηρείας, άκουσα ότι οι επιβάτες τη Δευτέρα κατά την επιστροφή από το Ηράκλειο ήταν κάτι παραπάνω απο 600. Και ήταν επιστροφή από το τριήμετο του Αγίου Πνεύματος.
Επίσης το Champion που βρίσκεται;
Και ποιος να φανταζόταν ότι το 2015 τα μεγαλύτερο έργο της ΑΝΕΚ θα το έβγαζαν πλοία φιαγμένα 40 χρόνια πριν.