Forum
[Τα Νέα] Συζήτηση για αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Αεροπορικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Thread: [Τα Νέα] Συζήτηση για αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου (/showthread.php?tid=10126)



[Τα Νέα] Συζήτηση για αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου - Nikolas A. - 22-05-2013

Για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου συζητάει η κυβέρνηση

Σε επίσημες συζητήσεις με τις κινεζικές για λειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνας - Πεκίνου, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με το Πεκίνο που θεωρείται «κλειδί» για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση στην Κίνα του υπουργού Τουρισμού κ.Shao Qiwei με την ελληνίδα ομόλογό του κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

Υποδεχόμενη αντιπροσωπεία της Πανκινεζικής Ενωσης Δημοσιογράφων και την Επιτετραμένη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Zhao Liyng, η κυρία Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να καταστεί η Ελλάδα, πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των μέτρων που θα διευκολύνουν την προσέλκυση των κινέζων επισκεπτών στη χώρα, η υπουργός αναφέρθηκε στα βήματα προόδου που έχουν αρχίσει να γίνονται στην έκδοση βίζα, την ειδική άδεια που θα δίνεται σε Κινέζους για να έχουν το δικαίωμα να ξεναγούν τους συμπατριώτες τους που επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς και το ενημερωτικό υλικό για τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Ελλάδας που ετοιμάζεται και θα είναι μεταφρασμένο στην κινεζική γλώσσα. Παράλληλα, επισήμανε την πρώτη χρηστική εφαρμογή στην κινέζικη γλώσσα που είναι ήδη διαθέσιμη για smartphones.

Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, υποδηλώνει και το γεγονός ότι η χώρα θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Κίνα και θα ενεργοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών από το 2006.

Ακόμα, η υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τη δημοσιογραφική αποστολή για το νέο ντοκιμαντέρ Glamorous Greece, που θα αποτελείται από τρία επεισόδια και είναι συμπαραγωγή της κινεζικής τηλεόρασης CCTV και της ΕΡΤ, καθώς και για την κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ερωτας στο Πεκίνο». Τα γυρίσματα της ταινίας ς θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο στην Σαντορίνη, ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Κίνα στις 14 Φεβρουαρίου 2014.