Forum
[Zougla.gr] Σε απεργία οι εργαζόμενοι της εταιρείας Iberia - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Zougla.gr] Σε απεργία οι εργαζόμενοι της εταιρείας Iberia (/showthread.php?tid=9730)



[Zougla.gr] Σε απεργία οι εργαζόμενοι της εταιρείας Iberia - Konstantinos - 19-02-2013

Σε πενθήμερη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της επιχείρησης να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών των εργαζομένων.

Η αεροπορική εταιρία κατέγραψε, για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012, απώλειες που προσεγγίζουν τα 262 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ένα πλάνο για να καλυφθούν οι ζημιές το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή 3.807 θέσεων εργασίας.

Εξαιτίας της απεργίας, η ισπανική εταιρία ανακοίνωσε την ματαίωση 400 πτήσεων από τις συνολικά 1.000 που είχαν προγραμματιστεί για την εβδομάδα. Εργατικά συνδικάτα ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν τρεις πενθήμερες απεργίες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Η Iberia ανέφερε πως περίπου 70.000 ταξιδιώτες θα επηρεαστούν από την πρώτη απεργία, ωστόσο σε γραπτή της δήλωση η ισπανική εταιρία ανακοίνωσε πως για 60.000 έχουν ήδη βρεθεί άλλες θέσεις σε εναλλακτικές πτήσεις. Από την κινητοποίηση θα πληγούν κυρίως οι εσωτερικές πτήσεις καθώς το 90% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η κακή κατάσταση της ισπανικής οικονομίας και ο ανταγωνισμός έχουν ζημιώσει αρκετά την αεροπορική εταιρεία, η οποία το 2011 συγχωνεύτηκε με την British Airways και δημιούργησαν τον όμιλο «International Airlines Group» και η νέα διοίκηση προσπαθεί να πραγματοποιήσει περιορισμό εξόδων.

Αναλυτές επισημαίνουν πως 15 μέρες απεργίας θα κοστίσουν στην εταιρία κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.