Forum
[Express] Εργο 415 εκατ. της ΕΡΓΟΣΕ σε 'Ακτωρ - J&P 'Αβαξ - TΕΡΝΑ - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Σιδηροδρομικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=124)
+--- Thread: [Express] Εργο 415 εκατ. της ΕΡΓΟΣΕ σε 'Ακτωρ - J&P 'Αβαξ - TΕΡΝΑ (/showthread.php?tid=8910)



[Express] Εργο 415 εκατ. της ΕΡΓΟΣΕ σε 'Ακτωρ - J&P 'Αβαξ - TΕΡΝΑ - AlexNik - 14-11-2012

ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ με έκπτωση 8,5% αναδείχθηκε στη χθεσινή δημοπράτηση της ΕΡΓΟΣΕ, για το έργο που αφορά στις υπολειπόμενες εργασίες της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Δομοκός, προϋπολογισμού 415 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, η κοινοπραξία 'Ακτωρ - J&P 'Αβαξ - TΕΡΝΑ.

Στη δημοπράτηση συμμετείχαν μεμονωμένα και οι εταιρίες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΟΧΛΟΣ, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ, οι οποίες προσέφεραν χαμηλότερα ποσοστά έκπτωσης.

Πρόκειται για έργο – σκούπα, με την υλοποίηση του οποίου θα ολοκληρωθεί η βασική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 32 μήνες και αν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων τότε οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετείται στα τέλη του 2015. Με την παράδοση του έργου το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα μπορεί να εκτελείται από ηλεκτροκίνητα τρένα σε λιγότερο από 3,5 ώρες, με ταχύτητες που θα φτάνουν στα 200 χλμ. ανά ώρα.
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται οι υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης της υποδομής και των κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευή της επιδομής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, της σηματοδότησης, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτροκίνησης της νέας διπλής γραμμής Τιθορέα -Δομοκός μήκους 106 χλμ. που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υφιστάμενης μονής γραμμής μήκους 122 χλμ.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του ΕΠ «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και εντάσσεται στην πράξη με τίτλο: «Ολοκλήρωση νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Λειανοκλάδι - Δομοκός».

Η ΕΡΓΟΣΕ την ερχόμενη εβδομάδα προχωρά στη δημοπράτηση έργου που αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων καθώς και του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης (AΣΙΔ), στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφαρσάλου - Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.